ЖИТТЯ

Фарби, пензлі та натхнення: як відзначали День художника в Переяславі

Сьогодні в Переяславі відзначали День художника. Майстри та аматори, діти та дорослі, фарби та крейди – все це було в приміщені ГО “Джем Толока”. В подальшому планується підсумкова виставка робіт, які гості заходу створили в цей день.

Сьогодні, 9 жовтня у Переяславі яскраво відзначили День художника, який за календарем святкується у другу неділю жовтня. Організували це дійство “Офіс культурних комунікацій”, ГО “Талантіум” і ГО “Джем Толока”. Метою проведення є знайомство та об’єднання місцевих художників з гостями з Бориспільської громади, долучення людей до мистецтва і просто живе спілкування. Журналісти Інформатора також взяли участь у святкуванні Дня художника й навіть створили власну картину.

Серед спонсорів заходу були відділ культури та туризму Переяславської міськради, інтернет-провайдер ХатаNet та депутатка Київської облради Наталія Онопрієнко-Капустіна. Вона, разом із дітьми, теж долучилася до створення власної картини:

– Мистецтво розвиває дітей, воно дійсно надихає. Якщо ми будемо підтримувати цей потенціал у наших дітях, вони будуть не лише розумними та здоровими, а ще й творчими – робитимуть Батьківщину красивою. Дуже приємно, що багато людей прийшли сьогодні спробувати свої творчі сили. Я сьогодні разом з дітьми, ми намагаємося створити своє полотно. Поки що це певна абстракція, на якій видно лише наші імена та прізвища, але в кінці це обов’язково матиме свій колорит.

Серед місцевих художників до заходу долучилися Роман Мотузок, Олександр Сусь, Любов Трубецька та інші. Любов Трубецька була людиною, яка піклувалася щоб кожен бажаючий  отримав фарби, пензлі, мольберти та полотна. Не дивлячись на свою зайнятість, вона все ж таки знайшла хвилинку й розповіла нам про свою роль в організації свята та що особисто для неї значить День художника:

– Моя роль – максимально допомогти щось створити. Ми їздили закупити все необхідне, я координувала, щоб усім вистачило матеріалів і щоб ми вклалися у бюджет. Минулого року ми вже пробували проводити такий захід у “Офісі культурних комунікацій”, але в кінці отримали лише три картини, а цього разу ми мали можливість організувати більш потужний захід. І, як я вже бачу, після сьогоднішнього Дня художника нам вдасться організувати повноцінну виставку. Куди не глянь – людей багато: художники та не художники, діти та дорослі. Кожна робота тут по-своєму прекрасна. День художника для мене в останні два роки – це багато турбот і біганини. Але ввечері я видихну, подивлюся на результат і зрозумію, що все вдалося.

Нагадуємо, ми підготували для вас фоторепортаж осіннього Переяслава. переглянути його ви зможете тут.

Юлія Кравченко

Фото та відео: Едуард Аврамич

Нагору