ЖИТТЯ

Погода на 10 жовтня: у Переяславі буде 12 градусів тепла

Завтра в Переяславі протягом дня і ночі буде хмарно, але ввечері небо стане ясним. Максимальна температура повітря – 12 градусів.

У неділю, 10 жовтня, у Переяславі у першій половині дня буде сонячно. Ближче до вечора небо затягнеться хмарами. Найхолодніше буде вранці, о 6:00, – 4 градуси із позначкою плюс. Тепліше стане вдень – 12 градусів. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру – 3-7 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 50 та 76 відсотками протягом доби. Тривалість дня 10 жовтня – 11 годин 5 хвилин. Завтра день стане коротшим на чотири хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:08, а захід – о 18:13.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1907-му – 23,7 градуса тепла, а найнижчу в 1899-му – 1,8 градуса морозу.

Народні прикмети:

10 жовтня вшановується пам’ять преподобного Саватія Соловецького, одного із зачинателів Соловецького монастиря. Саватія у народі називали Бджолярем, оскільки цього дня закінчували прибирати вулики на зимівлю. “Бджолина матка відносить ключики від літа в далекі краї”. Якщо на Саватія гримітиме, то зима буде безсніжною, короткою і м’якою.

ЮліяКравченко

Нагору