Зараз гарбуз можна знайти на прилавках всіх магазинів, адже скоро всі святкуватимуть Хелловін. Але з цього продукту можна приготувати щось смачненьке.
Детальніше про приготування гарбузового пирога розповість Інформатор.
Інгредієнти:
- 2 листи листкового бездріжджового тіста
- 300 г гарбуза
- 150 г твердого сиру (замість твердого сиру можна взяти сулугуні)
- 1 ріпчаста цибулина
- 1 яєчний жовток
- оливкова олія
- сіль
Приготування:
- Гарбуз почистіть, наріжте тонкими скибочками і скропіть двома столовими ложками оливкової олії. Розігрійте сковороду-гриль і обсмажте скибочки гарбуза з двох боків практично до готовності.
- Цибулю почистіть і наріжте тонкими півкільцями. В окремій сковороді розігрійте оливкову олію і обсмажте цибулю.
- Сир натріть на крупній тертці.
- Лист вистеліть папером для випічки.
- Тісто попередньо розморозьте, потім один пласт злегка розкачайте, так щоб вийшов прямокутник, і покладіть його на лист.
- На тісто, відступаючи від країв на пару сантиметрів, викладіть цибулю і обсмажте гарбуз, зверху посипте натертим сиром.
- Другий пласт тіста розкачайте в прямокутник трохи більшого розміру, ніж перший, і накрийте ним зверху пласт з начинкою, щільно притиснувши краї.
- Жовток посоліть, злегка збийте, змастіть пиріг і гострим ножем зробіть діагональні неглибокі надрізи.
- Випікайте пиріг в розігрітій духовці 30 хвилин.