ЖИТТЯ

Як доглядати за волоссям восени: кілька корисних порад

Восени волоссю потрібен особливий догляд. Волога погода, постійна зміна температури та вітер негативно впливають на його стан. Тож щоб уберегти волосся від цих та інших негативних факторів, потрібно знати, як за ним доглядати.

Детальніше про догляд за волоссям восени розповість Інформатор.

Правильне миття. Занадто гаряча вода, так само як і холодна, може нашкодити шкірі голови і волоссю. Тому візьміть собі за правило мити волосся теплою водою, а ополіскувати трішки прохолоднішою. Крім того, в холодну пору року варто не забувати про бальзам. Якщо влітку цією порадою можна знехтувати, то восени так робити не слід, бо бальзам слугуватиме додатковим захистом для волосся.

Додатково зволожуйте волосся. Шарфи, шапки і светри можуть пошкодити і заплутати ваше волосся, тому вам потрібно додаткове живлення, щоб зберегти його здоров’я. Не забувайте застосовувати кондиціонер під час миття і робити зволожувальні маски хоча б два рази на тиждень.

Масаж. Не варто забувати про масаж. Він забезпечить хороший кровообіг в області шкіри голови. Це стане відмінним стимулом для росту і зміцнення волосся. При правильному догляді волоссю не буде страшний ні осінній вітер, ні перепади температури.

Підстрижіть кінчики. Навіть при дуже ретельному догляді і харчуванні ваше волосся все одно злегка підсохло за літо. Активні сонячні промені, хлорка в басейні і морська сіль згубно відбиваються на здоров’ї ваших локонів і роблять кінчики більш пошкодженими. Щоб не погіршувати ситуацію, обріжте посічені кінці, тоді волосся увійде в цю осінь свіжим і повністю здоровим.

Захист від холоду і вітру. Останній, не менш важливий фактор – захист волосся від холоду і вітру. Через холод відбувається спазм кровоносних судин голови, від чого волосся не отримує потрібну кількість речовин. Це в свою чергу призводить до їх витончення і активного випадання (холод є однією з головних причин випадіння волосся восени). Щоб цього не сталося, обов’язково носіть головний убір (шапку, фетровий капелюх або капюшон), і не забувайте знімати його, як тільки заходите в тепле приміщення, щоб не влаштовувати волоссю сауну і не порушувати роботу сальних залоз.

Нагору