ЖИТТЯ

25 жовтня: який сьогодні день

Сьогодні відзначають кілька цікавих свят, а саме День маркетолога, Всесвітній день пасти та День панка. Також святкує день народження американська співачка Кеті Перрі.

Інформатор розповість про найцікавіші факти та події 25 жовтня.

У СВІТІ В ЦЕЙ ДЕНЬ

День маркетолога. Маркетологом в сучасному світі називають фахівця з вивчення ринку, потреб і переваг споживачів. У широкому сенсі маркетолог – це будь-який фахівець, що працює в області маркетингу.

Всесвітній день пасти. Ініціатором проведення свята є Світовий конгрес макаронних виробів. Ця організація використовує Всесвітній день пасти для пропаганди вживання макаронних виробів, а також їхнього культурного і кулінарного значення. Вперше свято відзначили в 1995 році в Італії.

День панка. Присвячений день довгій і легендарній історії панк-року. Можна сказати, що це День панка, День панк-субкультури і День панк-рокерів. Насправді, це дивовижний і потужний рух повністю зробив революцію в рок-музиці і в музичному світі в цілому. Панки – це молодіжна субкультура, яка виникла в середині 70-х років у Великобританії, США, Канаді та Австралії. Її характерними рисами є любов до музики панк-рок, критичне ставлення до суспільства і політики. По суті, панк – це внутрішній бунт і прагнення до змін.

День народження Національної спілки художників України. Національна спілка художників України являє собою всеукраїнську творчу державну організацію, що об’єднує професійних художників і мистецтвознавців, а також відомі центри художніх промислів України. Вона була заснована 25 жовтня 1938 року як республіканське відділення Спілки Художників СРСР і носила назву “Союз радянських художників України”.

Іменини 25 жовтня відзначають Іван, Кузьма, Федот, Тарас, Макар.

ЦЕЙ ДЕНЬ В ІСТОРІЇ

1889 – завершено будівництво сучасного символу Парижа Ейфелевої вежі.

1920 – “сухий закон” прийнятий в чотирьох канадських провінціях.

1971 – ООН виключає зі свого складу Тайвань.

1983 – під приводом захисту американських громадян в Гренаді збройні сили США проводять операцію “Urgent Fury” і скидають лівий уряд.

1990 – закон про свободу віросповідання був прийнятий в СРСР.

2001 – корпорація Microsoft презентує світовій спільноті свою найпопулярнішу наразі операційну систему Windows XP.

ХТО З ВІДОМИХ ЛЮДЕЙ НАРОДИВСЯ В ЦЕЙ ДЕНЬ

1811 – Еваріст Галуа (помер у 1832), засновник сучасної вищої алгебри, видатний французький математик.

1825 – Йоганн Штраус (помер у 1899), відомий австрійський композитор, король вальсу.

1881 – Пабло Пікассо (помер у 1973), основоположник нової течії в живописі (кубізм), скульптор і графік.

1955 – Маттіас Ябс, гітарист відомої німецької хард-рок групи “Scorpions”.

1984 – Кеті Перрі, американська попспівачка і композиторка (на фото).

Оксана Симоненко

Нагору