ЖИТТЯ

На Київщині встановлять “червоний” рівень епідеміологічної небезпеки: які заборони

Ситуація з коронавірусом погіршується. У зв’язку з цим на на Київщині почне діяти “червоний” рівень епідемічної небезпеки.

30 жовтня о 00:00 на Київщині почне діяти “червоний” рівень епідемічної небезпеки. Це рішення прийняли під час засідання державної комісії з питань ТЕБ і НС. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на офіційну Facebook-сторінку КОДА.

Під час “червоного” рівня епідемічної небезпеки дозволена робота банків, АЗС, аптек, ветеринарних магазинів та усіх продовольчих. Але обов’язковою умовою залишається дотримання всіх протиепідемічних правил.

У “червоній” зоні будуть забороненими:

  • робота закладів освіти, окрім дитячих садків і початкових класів шкіл;
  • проведення масових заходів, окрім офіційних спортивних заходів і матчів командних ігрових видів спорту без глядачів;
  • робота закладів харчування, окрім адресної доставки та замовлень навинос;
  • робота ТРЦ та інших розважальних закладів;
  • робота непродовольчих ринків і магазинів, спортзалів, басейнів і фітнес-центрів;
  • робота закладів культури, окрім історико-культурних заповідників.

Робота всіх перерахованих закладів можлива лише, якщо 100% працівників і всі відвідувачі матимуть “зелений” COVID-сертифікат, який свідчитиме про повний курс вакцинації, або негативний результат ПЛР-тесту.

“Жителі Київщини мають розуміти, що вже не до жартів: ситуація загострюється. Рівень госпіталізації зростає щодня. Станом на сьогодні, наприклад, 53,5% “ковідних” ліжок уже завантажені. Люди потрапляють до лікарень у важкому стані. Усім без винятку потрібен кисень. І поки що ми можемо цю потребу забезпечувати”, – написав голова КОДА Василь Володін у Facebook.

Нагадаємо, що протягом доби 26 жовтня в лікарні Переяслава померли п’ять людей. Детальніше про статистику коронавірусу дізнавайтесь тут. 

Нагору