ЖИТТЯ

У Переяславській громаді вже діють три пункти обігріву: там допомагають бездомним

У Переяславській громаді почали працювати три пункти обігріву. Вони традиційно функціонують в осінньо-зимовий період.

У Переяславі та селі Гребля (Переяславська ТГ) розпочав роботу штаб допомоги бездомним особам в осінньо-зимовий період 2021-2022 років. У цих пунктах нададуть допомогу у вигляді їжі та ночівлі людям, які цього потребують. Таких пунктів наразі є три. Про це Інформатору розповів Микола Гуща, начальник управління соціального захисту населення міськради.

– Традиційно щороку створюють три робочі групи соціального патрулювання з виявлення бездомних. До них входять працівники соціальних служб, представники поліції та медики, – зазначив Микола Гуща. – Коли погана погода, то люди, потребуючи допомоги, самі приходять до таких пунктів. А коли погодні умови ускладнюються, то групи патрулювання відправляються в район ринку або автовокзалу, щоб люди там не лежали та не мерзли. Для проживання ці пункти не передбачені. Для людей, яким нікуди піти, ми стараємось оформити відповідні документи і направити в спеціальні заклади в області. Там вони можуть жити взимку та навіть довше.

У Переяславській громаді є такі пункти обігріву: 

  • Переяслав, вулиця Сковороди, 11. Працює пункт з 8:00 до 17:00. Там можна зігрітись, випити чаю та поїсти супу.
  • Переяслав, вулиця Мазепи, 6. Пункт працює з 17:00 до 8:00. Тут можна переночувати. Щоб було тепло, встановлений обігрівач.
  • Гребля, вулиця Шевченка, 32. Громадська організація “За здорову націю – духовно, душевно, фізично”.

Якщо ви виявили людину, яка потребує обігріву або їжі, звертайтесь за цими телефонами: (04567) 5-14-32 та (04567) 5-18-11.

Нагадаємо, що при поганих погодних умовах краще залишитись вдома, але це не завжди можливо. Тому, якщо ви вже кудись зібрались, то пам’ятайте про безпеку на дорозі. Як безпечно їздити автомобілем під час дощової погоди, дізнавайтесь тут. 

Оксана Симоненко

Нагору