ЖИТТЯ

15 листопада: який сьогодні день

Сьогодні відзначають кілька цікавих свят, а саме Всесвітній день гіпнопологів та Всесвітній день вторинної переробки. Також святкує день народження американська актриса і модель Шейлін Вудлі.

Інформатор розповість вам детальніше про події 15 листопада.

У СВІТІ В ЦЕЙ ДЕНЬ

Всесвітній день гіпнопологів. Гіпнопологи – це сучасний метод самогіпнозу, який активно практикується в США і багатьох країнах Європи. Пологи за такою методикою вже вибрали для себе Кейт Міддлтон, Джессіка Альба, Сінді Кроуфорд та інші зіркові жінки. А запропонувала цей метод 25 років тому американка Мері Монган.

Гіпнопологи – це не фокус і не втручання в процес пологів з боку. Цей метод від болю при пологах не позбавляє, але зменшує інтенсивність відчуттів і дає можливість пережити біль легше.

Всесвітній день вторинної переробки. Цей день ще називають – Всесвітнім днем ​​рециклінгу. З’явилося це свято вперше в США в 1997 році з ініціативи Національної коаліції з переробки відходів. Згодом його стали відзначати в інших країнах, з огляду на важливість і глобальність питання вторинної переробки.

День молочних коктейлів. Хто і коли заснував це незвичайне свято, невідомо, але це не заважає нам сьогодні зануритися в дитинство, відчувши при цьому смак і аромат чудового напою. Класичний молочний коктейль – це досить густий крижаний напій на основі молока і морозива з додаванням сиропу, наприклад, шоколадного, карамельного, кавового або ягідного.

Іменини у цей день відзначають Домна, Доміана, Костянтин, Альберт, Марк.

ЦЕЙ ДЕНЬ В ІСТОРІЇ

1945 — в Аугсбурзі група українських вчених, що перебували в еміграції, заснувала Українську вільну академію наук. Першим президентом УВАН обрали Дмитра Дорошенка.

1946 — ввели в навчальний процес новий, наближений до російського, український правопис, схвалений 8 травня 1945 постановою Ради Міністрів УРСР.

1957 — відбувся перший політ міжконтинентального пасажирського літака Ту-144.

1960 — у море вийшов перший американський підводний човен класу типу “Джордж Вашингтон” з ядерними ракетами на борту.

1971 — фірма Intel випустила перший мікропроцесор Intel 4004.

1982 — на Красній площі в Москві відбулися похорони Леоніда Брежнєва.

2001 — у Сумах закінчила роботу російсько-українська комісія з делімітації сухопутного кордону між державами.

2004 — на Першому Національному каналі Національної телекомпанії України відбулися перші відкриті дебати кандидатів на пост Президента України — Віктора Ющенка та Віктора Януковича.

ХТО З ВІДОМИХ ЛЮДЕЙ НАРОДИВСЯ В ЦЕЙ ДЕНЬ

1954 – Олександр Кваснєвський, польський державний і політичний діяч, президент Польщі в 1995-2005 роках.

1966 – Дмитро Стус, син дисидента Василя Стуса.

1974 – Чед Крюгер, вокаліст і гітарист рок-групи “Nickelback”.

1991 – Шейлін Вудлі, американська актриса і модель.

Оксана Симоненко

Нагору