ЖИТТЯ

У закладах всі вакциновані, а на базарі перешкоджали перевірці: як у Переяславі дотримуються карантинних вимог

У Переяславі перевірили дотримання карантинних вимог у кафе, фітнес-центрах та на недільному базарі. На ринку заважали проводити перевірку. Які ж загалом результати рейдів?

12 листопада після 20:00 начальник відділу з питань НС та ЦЗН, головний спеціаліст відділу економіки та зовнішніх зв’язків міськради та два офіцери поліції провели рейд, щоб виявити, які заклади Переяслава не дотримуються карантинних обмежень. Перевіряли, чи вакциновані відвідувачі та працівники закладів. Результати Інформатору повідомив Віктор Жарко, начальник відділу з питань НС та ЦЗН.

У закладах, які цього вечора перевіряли, всі присутні працівники та відвідувачі були вакциновані. А саме:

  • Спортивний клуб “POWER GYM” – три працівники та шість відвідувачів.
  • Фітнес центр “Магніт” – один працівник та два відвідувачі.
  • Нічний клуб “Алькатрас” – три працівники та чотири відвідувачі.
  • Кафе “Trava bar” – два працівники та сім відвідувачів.
  • Бар “Старе місто” – один працівник, відвідувачів не було.
  • Кафе “ЕКЛЕР” – один працівник, відвідувачів не було.
  • Кафе-бар “МОНТАНА” – два працівники, три відвідувачі.
  • Нічний клуб “Адреналін” – п’ять працівників та шість відвідувачів.

Враховуючи результати перевірки, представники міської ради та правоохоронних органів Переяслава роблять висновок, що керівники перевірених закладів володіють інформацією щодо виконання запроваджених протиепідеміологічних заходів, належним чином виконують їх та вимагають від відвідувачів суворого дотримання їх.

14 листопада близько 8:30 провели перевірку підприємців, які торгують непродовольчими товарами на базарі в Переяславі на вулиці Шкільній. Як повідомив Жарко, більшість продавців дотримувалися протиепідеміологічних заходів. Лише семеро осіб торгували без сертифікатів про вакцинацію, ПЛР-тестів або довідки про одужання. З ними провели роз’яснювальну роботу.

Втім, серед підприємців був громадянин К.І., який відкрито не погоджувався з вимогами чинного законодавства, відверто дискредитував владу, закликав присутніх на базарі не підкорюватися владі. Він залучив представників ГО “Джем толока”, які заважали роботі комісії: заздалегідь підготувалися до проведення такої акції, мали професійні аудіо- та відеотехніку, знімали перевірку. У зв’язку з такими діями працівники поліції склали на підприємця протокол за ч. 3 ст. 44 КУпАП (Порушення правил щодо карантину).

Нагадаємо, що станом на 15 листопада у лікарні Переяслава перебуває 137 пацієнтів, 135 із них – з COVID-19. За вихідні в лікарні померли шість людей. Переяслав і надалі перебуває в “червоній” зоні карантинних обмежень. Згідно з нею, зокрема, заборонена діяльність непродовольчих ринків, закладів харчування та відпочинку без 100-відсоткової вакцинації працівників та відвідувачів.

Нагору