ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте рис із морським коктейлем

Креветки, кальмари та мідії – ідеальне доповнення до рису. Приправте таку страву лимонним соком, вийде ще смачніше.

А як правильно змішати інгредієнти і приготувати цей рис, розповість Інформатор.

Продукти:

  • 1 солодкий перець
  • 1 ріпчаста цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 2 ст.л. рослинної олія
  • 220-250 г рису
  • ½ ч.л. куркуми
  • ½ ч.л. копченої паприки
  • ¼ ч.л. каєнського перцю
  • 350-400 мл курячого бульйону чи води
  • 300-350 г замороженого морського коктейлю
  • 3-5 ст.л. замороженого зеленого горошку
  • 1 лимон
  • сіль за смаком

Спосіб приготування:

  1. Перець та цибулю наріжте невеликими шматочками. Часник дрібно порубайте.
  2. У сковороді розігрійте олію на середньому вогні і за 4-5 хвилин обсмажте цибулю. Додайте часник і готуйте 30 секунд.
  3. Викладіть туди перець і обсмажуйте все разом ще хвилину-дві.
  4. Всипте до овочів рис разом із куркумою, паприкою та каєнським перцем. Залийте бульйоном, доведіть до кипіння на сильному вогні.
  5. Після цього зменште вогонь до невеликого, накрийте кришкою і готуйте 15 хвилин.
  6. Покладіть у рис морепродукти та горошок, злегка посоліть. Готуйте все разом ще 5-10 хвилин. За цей час кілька разів перемішайте.
  7. Перед подачею полийте страву свіжим лимонним соком.

Нагору