Креветки, кальмари та мідії – ідеальне доповнення до рису. Приправте таку страву лимонним соком, вийде ще смачніше.
А як правильно змішати інгредієнти і приготувати цей рис, розповість Інформатор.
Продукти:
- 1 солодкий перець
- 1 ріпчаста цибулина
- 2 зубчики часнику
- 2 ст.л. рослинної олія
- 220-250 г рису
- ½ ч.л. куркуми
- ½ ч.л. копченої паприки
- ¼ ч.л. каєнського перцю
- 350-400 мл курячого бульйону чи води
- 300-350 г замороженого морського коктейлю
- 3-5 ст.л. замороженого зеленого горошку
- 1 лимон
- сіль за смаком
Спосіб приготування:
- Перець та цибулю наріжте невеликими шматочками. Часник дрібно порубайте.
- У сковороді розігрійте олію на середньому вогні і за 4-5 хвилин обсмажте цибулю. Додайте часник і готуйте 30 секунд.
- Викладіть туди перець і обсмажуйте все разом ще хвилину-дві.
- Всипте до овочів рис разом із куркумою, паприкою та каєнським перцем. Залийте бульйоном, доведіть до кипіння на сильному вогні.
- Після цього зменште вогонь до невеликого, накрийте кришкою і готуйте 15 хвилин.
- Покладіть у рис морепродукти та горошок, злегка посоліть. Готуйте все разом ще 5-10 хвилин. За цей час кілька разів перемішайте.
- Перед подачею полийте страву свіжим лимонним соком.