ГРОШІ

У Переяславі подорожчав проїзд у таксі: чому та які тепер ціни

У Переяславі подорожчав проїзд на таксі. Тарифи підняли з 1 грудня.

Диспетчер служби “Еліт Таксі” в Переяславі розповіла Інформатору, що ціни підвищили з 1 грудня. Про нові тарифи говорить таке:

— Посадка в “Еліт Таксі” (5-10-09) тепер коштує 37 гривень. Втім, якщо тариф прораховувати через диспетчера — це буде 35 гривень. Для тих, хто використовує наш додаток, діє найдешевший тариф — 30 гривень. Про причини нічого сказати не можу, тому що ціни підвищує керівництво.

Інші міські служби також відповідно підвищили ціни.

Таксист Вячеслав Коломієць розповів нам, що на тариф таксі впливають ціни на газ, бензин і запчастини:

— Понизився курс долара і все почало дорожчати, зокрема, й запчастини, пальне. Передусім зросла вартість газу, а таксі переважно їздять саме на газу. Він коштував 12 гривень, а тепер — майже 20. Також подорожчали запчастини. Якщо раніше я брав масло за 520 гривень, то востаннє – вже за 760 гривень.

Відомо, що в Переяславі була одна з найнижчих цін на проїзд у таксі в Київській області. Вячеслав Коломієць зазначає, що навіть після підняття тарифів у Переяславі ціни все ще залишаються найнижчими в області та одними з найнижчих в Україні.

Нагадуємо, що на початку Нового року компанія “Нова Пошта” змінить тарифи. Доставка документів коштуватиме 40 гривень, спростяться тарифні зони. Загалом планують ввести п’ять оновлень.

Юлія Кравченко

Нагору