ЖИТТЯ

Погода на 7 грудня: у Переяславі й надалі дощитиме

У Переяславі всю добу йтиме дощ. Температура коливатиметься між 1 та 4 градусами тепла.

У вівторок, 7 грудня, у Переяславі протягом дня йтиме дощ. Опади – 4 мм. Тепло буде вночі, о 2:00, прогнозують 4 градуси тепла. Ввечері, о 20:00, стане холодніше – температура опуститься до +1 градуса. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Дорога весь день буде вологою. Швидкість вітру – 3-9 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 95 та 99 відсотками протягом доби. Тривалість дня 7 грудня – 8 годин 14 хвилин. Завтра день стане коротшим на одну хвилину, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:38, а захід – о 15:52.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1939 році – 9,6 градуса тепла, а найнижчу в 1959-му – 21,8 градуса морозу.

Народні прикмети:

7 грудня відзначають день святої Катерини. Катерину вважають покровителькою шлюбу і наречених, тому в народі її ще називають Женодавицею. Цього дня влаштовувалися народні гуляння, катання на санках з гірок — санниці. У народі говорили: “Молода зима з гір на санках катається”; “З Катерини зима дойме не миттям, так катанням, не голодом, так холодом”. Ясна погода на Катерину вказує на морозну зиму.

Нагору