ЖИТТЯ

Погода на 17 грудня: у Переяславі йтиме дощ зі снігом

У Переяславі цілий день йтиме дощ, а ввечері може бути мокрий сніг. Температура повітря – 1-4 градуси тепла.

У п’ятницю, 17 грудня, в Переяславі цілий день йтиме дощ, а ввечері синоптики прогнозують мокрий сніг. Опади – 3 мм. Найхолодніше буде ввечері, о 17:00 передають 1 градус із позначкою плюс. Трохи тепліше буде вночі та вдень – 3-4 градуси тепла. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

На дорозі буде багато води. Швидкість вітру – 4-10 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 92 та 96 відсотками протягом доби. Тривалість дня 17 грудня не зміниться – 8 годин 5 хвилин. Світанок настане о 7:47, а захід – о 15:52.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1937 році – 8,7 градуса тепла, а найнижчу в 1997-му – 25,1 градуса морозу.

Народні прикмети:

Цього дня вшановується пам’ять святої Варвари. У наших пращурів була традиція на день Варвари дома ставить гілочку, щоб до Різдва розпустилась. З цього дня розпочинались сильні морози: “Зима мости мостить”, “Тріщить Варюха — бережи ніс та вухо”. Люди виходили поглянути на дим із труби, щоб дізнатись про погоду: якщо дим стовпом іде — морози стоятимуть, якщо до землі прибивається — скоро відлига. Небо на Варварину ніч зоряне — на холод, сліпе — на тепло.

Нагору