ЖИТТЯ

Погода на 18 грудня: в Переяславі дощитиме, а зранку може бути ожеледиця

У Переяславі знову цілий день йтиме дощ. Температура повітря коливатиметься між 0 та +2 градусами.

У суботу, 18 грудня, в Переяславі о 5:00 пройде невеликий дощ. Ближче до обідньої пори знову почне моросити – це триватиме до глибокого вечора. Опади – 1 мм. Найхолодніше буде ввечері, о 20:00 передають 0 градусів. Трохи тепліше буде вдень – 2 градуси тепла. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Зранку може бути ожеледиця, а вдень дорога буде вологою. Швидкість вітру – 4-10 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 72 та 90 відсотками протягом доби. Тривалість дня 18 грудня – 8 годин 4 хвилинм. День стане коротшим на 1 хвилину, ніж попередній. Світанок настане о 7:48, а захід – о 15:52.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1989 році – 10 градусів тепла, а найнижчу в 1946-му – 21,4 градуса морозу.

Народні прикмети:

18 грудня відзначається день пам’яті преподобного Сави Освященного. Продовжуються Варварині морози. У давнину говорили: “Сава стелить, Сава гвіздки гострить, Сава шлях засалює”, що означало, що дороги ставали слизькими. Цього дня все ще спостерігали за димом: якщо він стовпом — на мороз; якщо без вітру б’є до землі — треба чекати снігу. А якщо на Саву дув сильний вітер, такого ж вітру слід було чекати до кінця місяця.

Нагору