Салат з червоною рибою та хурмою обов’язково стане фаворитом на новорічному столі – тут дуже вдале і красиве поєднання інгредієнтів, які не залишать байдужим нікого. Готувати такий салат досить легко та швидко.
Детальніше про приготування розповість Інформатор.
Інгредієнти:
- 80 г філе підкопченої червоної риби (сьомга, форель або лосось)
- 2 ст. л. червоної ікри
- 1 хурма
- 3 варених перепелиних яйця
- 4 листів салату
- сир або 2 ст. л. м’якого вершкового сиру
- 2-3 ст.л. 15% вершків
- сіль, перець за смаком
- зелень петрушки або кропу за смаком
Приготування:
- Почніть із заправки. Для цього сир перемішайте з вершками або використайте м’який вершковий сир. Посоліть, поперчіть за смаком і додайте дрібно нарізану зелень.
- Червону рибу наріжте тонкими скибочками.
- Хурму наріжте тонкими часточками. Якщо є кісточки – видаліть. Хурма має бути не дуже м’якою, але в той же час стиглою.
- Листя салату промийте і просушіть. Порвіть їх руками і викладіть на дно тарілки або блюда для салату.
- Викладіть скибочки червоної риби і зверху видавіть сирну крем-заправку з кондитерського мішка або розкладіть у вигляді кульок за допомогою двох чайних ложок.
- Викладіть часточки хурми у вигляді пелюсток квітки, щоб між ними залишалися проміжки.
- У проміжки між пелюстками з хурми покладіть нарізані навпіл перепелині яйця жовтком вгору.
- На перепелині яйця викладіть червону ікру, поперчіть і посоліть за смаком.