Переяслав Перейти на сайт

Прості та смачні рецепти: приготуйте на новорічний стіл салат із червоною рибою та хурмою

Салат з червоною рибою та хурмою обов’язково стане фаворитом на новорічному столі – тут дуже вдале і красиве поєднання інгредієнтів, які не залишать байдужим нікого. Готувати такий салат досить легко та швидко.

Детальніше про приготування розповість Інформатор.

Інгредієнти:

  • 80 г філе підкопченої червоної риби (сьомга, форель або лосось)
  • 2 ст. л. червоної ікри
  • 1 хурма
  • 3 варених перепелиних яйця
  • 4 листів салату
  • сир або 2 ст. л. м’якого вершкового сиру
  • 2-3 ст.л. 15% вершків
  • сіль, перець за смаком
  • зелень петрушки або кропу за смаком

Приготування:

  1. Почніть із заправки. Для цього сир перемішайте з вершками або використайте м’який вершковий сир. Посоліть, поперчіть за смаком і додайте дрібно нарізану зелень.
  2. Червону рибу наріжте тонкими скибочками.
  3. Хурму наріжте тонкими часточками. Якщо є кісточки – видаліть. Хурма має бути не дуже м’якою, але в той же час стиглою.
  4. Листя салату промийте і просушіть. Порвіть їх руками і викладіть на дно тарілки або блюда для салату.
  5. Викладіть скибочки червоної риби і зверху видавіть сирну крем-заправку з кондитерського мішка або розкладіть у вигляді кульок за допомогою двох чайних ложок.
  6. Викладіть часточки хурми у вигляді пелюсток квітки, щоб між ними залишалися проміжки.
  7. У проміжки між пелюстками з хурми покладіть нарізані навпіл перепелині яйця жовтком вгору.
  8. На перепелині яйця викладіть червону ікру, поперчіть і посоліть за смаком.