ЖИТТЯ

Українка-злодійка на Netflix та жінки на військовому обліку: які головні новини тижня

У серіалі від Netflix українку виставили злодійкою, а на базі відпочинку “Баттерфляй” під Вінницею загинула дівчина, яка, стрибнувши з вікна, хотіла врятуватися. Які ще важливі новини були цього тижня?

В Україні та світі щотижня, щодня та навіть щогодини відбувається багато подій. Ми підготували кілька найбільш обговорюваних новин, посилаючись на портал Інформатор Україна.

У серіалі від Netflix українку виставили злодійкою: Україна скаржитиметься

На стрімінговому сервісі Netflix вийшов новий сезон серіалу “Емілі у Парижі”. Мінкульт звернеться до компанії зі скаргою через те, що українку виставили злодійкою та показали не в найкращому світлі.

“Подивився фрагмент нового сезону серіалу Netflix “Емілі в Парижі”. Сам раніше дивився перший сезон, досить гарний розважальний серіал. Але зараз є кілька зауважень. Такими бачитимуть українців за кордоном? Які крадуть, хочуть отримувати все безкоштовно, боятися депортації? Так не має бути”, — зазначив міністр культури Олександр Ткаченко.

Бурхливу реакцію у глядачів викликав образ героїні на ім’я Петра – українка за сюжетом шокує головну героїню Емілі своїм виглядом, неосвіченістю та поведінкою, зокрема клептоманією.

ТКГ домовилася повернутись до режиму припинення вогню на Донбасі – Єрмак

22 грудня відбулося засідання Трьохсторонньої контактної групи. За результатами сторони домовилися повернутись до дотримання режиму припинення вогню на Донбасі.

“Наші багатомісячні зусилля щодо повернення до повноцінного дотримання режиму припинення вогню принесли плоди. У ході засідання Тристоронньої контактної групи всі сторони висловили намір рішуче дотримуватися домовленостей щодо заходів щодо посилення режиму припинення вогню від 22 липня 2020 року”, – написав голова Офісу Президента Андрій Єрмак.

Єрмак висловив сподівання, що цього разу припинення вогню буде стійким: “Прийдешні різдвяні та новорічні свята мають бути мирними. Нехай на Донбасі нарешті запанує тиша”. Однак вже відомо, що бойовики за цей час неодноразово порушували режим тиші.

Ілон Маск заявив, що продав 10% акцій Tesla

Нещодавно найбагатша людина планети, бізнесмен та засновник компаній Tesla та SpaceX Ілон Маск став людиною року за версією журналу Time. Він вирішив сплатити вельми значну суму податків до державного бюджету США, для чого продав чимало акцій компанії Tesla.

За словами бізнесмена, він продав 10% акцій компанії. Раніше він провів опитування у своєму Twitter-акаунті з приводу продажу акцій. Він створив його, оскільки останнім часом багато говорять про те, що “нереалізований прибуток є засобом ухилення від сплати податків”. Учасники опитування підтримали ідею продажу, тож Ілон Маск за кілька тижнів продав акцій на суму близько 14 мільярдів доларів.

“Я продав достатньо акцій, щоб досягти приблизної позначки у 10% з урахуванням реалізації опціонів, і в цьому я намагався бути точним”, – сказав очільник Tesla.

Жінок в Україні ставитимуть на військовий облік

В Україні набув чинності наказ Міноборони №313, згідно з яким працюючі жінки мають стати на військовий облік. Наказ набув чинності ще 17 грудня, і стосуєть жінок із 35 сфер діяльності. До них входять десятки спеціальностей: від громадського харчування, економіки та юрисдикції до поліграфії. При цьому на військовий облік мають стати не лише керівниці та посадові особи підприємств, а й представниці робітничих професій. Таким чином на військовий облік протягом 2022 року мають стати сотні тисяч українських жінок. Ввесь список професій дізнавайтесь тут. А от як в Україні відреагували на новину про військовий облік для жінок, ви можете побачити у мемах. 

Пожежа на базі відпочинку “Баттерфляй” під Вінницею: дівчина загинула, стрибнувши з вікна, щоб врятуватися

22 грудня близько третьої ночі на шостому поверсі у заміському комплексі “Батерфляй” спалахнув вогонь. За лічені хвилини задимлення переросло у серйозну пожежу, яка охопила дах і почала переходити на кімнати. Почалася паніка. За інформацією поліції, троє людей вистрибнули з вікон, намагаючись врятуватися.

Рятувальники евакуювали близько 60 людей, зокрема, 54 дитини. Внаслідок пригоди загинула 21-річна дівчина, ще двоє людей постраждали. У лікарні помер ще один постраждалий – 43-річний чоловік. “Стан чоловіка був вкрай важким. У нього була травма кісткового мозку та черепно-мозкова травма. Був прооперований і перебував у реанімаційному відділенні на штучній вентиляції легень”, – йдеться у повідомленні. Третя постраждала, що вистрибнула з вікна, – 19-річна дівчина – досі перебуває у тяжкому стані.

Згідно з матеріалами судової справи, у приміщенні готелю виникла пожежа, яку не могли загасити через відсутність спеціальних засобів. З цієї причини вогонь швидко поширився і спричинив загибель дівчини, а також завдав шкоди здоров’ю двом працівникам комплексу. Орендарку звинувачують за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 8 років ув’язнення.

Нагадаємо, що жителі Переяслава активно скуповуються до свят. Що найбільше всіх цікавило на недільному базарі, дізнавайтесь тут.

Нагору