ЖИТТЯ

Травмованого пацієнта гелікоптером транспортували із Переяслава до Києва: відео

Сьогодні у Переяслав на стадіон прилетів гелікоптер. Ним доставляли хворого в київську лікарню.

Сьогодні, 4 січня, після дев’ятої ранку в Переяславі зі стадіону імені Валерія Лобановського гелікоптером транспортували людину в Олександрівську клінічну лікарню до Києва. Про це повідомляє Інформатор.

Детальніше про це розповів Мирослав Демків, начальник Переяславської ЕМД:

– За цим проєктом забирають ті випадки, які вже критичні або екстрені. Сьогодні у нас був випадок із травмою. Старший лікар зміни у об’єднаній диспетчерській в Білій Церкві приймає рішення, чи варто забирати саме гелікоптером, спілкується з бригадою, визначає час дольоту та інше.

Проєкт запустили 1 квітня 2021 року у львівському регіоні, який охоплює 7 областей: Львівську, Закарпатську, Івано-Франківську, Волинську, Рівненську, Тернопільську й Чернівецьку. А з 1 травня екстрена медична допомога на вертольотах запрацювала і в київському регіоні: місто Київ, Київська, Вінницька, Житомирська, Кіровоградська, Полтавська, Сумська та Чернігівська області.

Період реагування на виліт гелікоптера становить від 5 до 30 хвилин залежно від обставин. На першому етапі використовують нові гелікоптери Airbus H-145.

 

Нагадаємо, що 3 січня у Переяславі сталася ДТП – зіткнулися два легкові автомобілі. Викликали рятувальників. Деталі дізнавайтесь тут. 

Оксана Симоненко

Відео надали очевидці

Нагору