ЖИТТЯ

Погода на 7 січня: у Переяславі буде сонячно і морозно

Завтра в Переяславі вранці буде хмарно, а вдень вигляне сонце. Температура – 1-2 градуси морозу.

У п’ятницю, 7 січня, у Переяславі вранці буде хмарно, а вдень вигляне сонце. Ввечері на небі можна буде побачити зірки. Температура повітря вдень буде 1-2 градуси морозу, вночі опуститься до мінус чотирьох. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

На дорогах буде сухо. Швидкість вітру – 7-14 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 56 та 88 відсотками протягом доби. Тривалість дня 7 січня – 8 годин 18 хвилин. Завтра день буде довшим на дві хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:51, а захід – о 16:09.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1975 році – 8 градусів тепла, а найнижчу в 1935 році – 29,7 градуса морозу.

Народні прикмети:

7 січня відзначають Різдво — одне з головних християнських свят. З давніх часів це день примирення, добра, миролюбності, прославлення Христа. Наші пращури помітили: якщо цього дня тепло — весна буде холодною. Якщо ж у день Різдва холодно і хурделиця, буде холодно і влітку. Густий іній прогнозує влітку достаток хліба та малини. Незважаючи на урочистість цього свята, світлий, ясний день вказував на неврожай. А багато зірок на небі — на врожай грибів, ягід та гороху.

Нагору