ЖИТТЯ

Як Інформатор у Переяславі завершив 2021 рік: лідерство, аудиторія та плани

Інформатор дякує читачам за довіру в минулому році. А також розповідає про плани на майбутнє.

Коли півтора року тому ми планували заснувати у Переяславі Інформатор, то ставили дві основні мети. Передусім стати найпопулярнішим у місті ЗМІ. Потім трансформувати це в успішний бізнес. Адже все просто – рекламодавці йдуть до найкращих, до тих, кого читають/дивляться/слухають найбільше.

І здається, з першим завданням ми починаємо справлятися. Вже за перший рік роботи Інформатор став головним інформаційним ресурсом на Переяславщині. Похвалимося своїми здобутками 2021 року востаннє. За весь рік наш сайт відвідали 216 тисяч 615 унікальних користувачів. Вони переглянули наші замітки 5 мільйонів 839 тисяч 1 раз. Це число, безумовно, вражає і навіть важко вкладається в голові. Адже, якщо застосувати просту математику, то на нашому ресурсі вже побували щонайменше сім таких громад, як Переяславська.

Однак у порівнянні із іншими місцевими інформаційними ресурсами наш доробок ще очевидніший. Дослідивши статитистику на незалежній платформі аналітики трафіку similarweb.com, ми пересвідчилися, що надалі маємо найбільше переглядів серед усіх переяславських ЗМІ. Навіть якщо додати перегляди ProSlav та Переяслав.City за грудень 2021-го, вони не наздоженуть наш ресурс. І це найкращий прояв поваги та любові читачів. Бо команда Інформатора – це не чотири людини, які цілодобово працюють над новинами, а всі ті понад 216 тисяч осіб, які хоча б одного разу побували на нашому сайті і знайшли там для себе щось цікаве та корисне.

Порівняння статистики за останні пів року Інформатора (синій графік) та Переяслав.City (помаранчевий)

Порівняння статистики за останні пів року Інформатора (синій графік) та ProSlav

Порівняння статистики за останні пів року Переяслав.City (синій графік) та ProSlav (помаранчевий)

Звичайно, не можна довго упиватись успіхом, а варто його розвивати. Тому ми порівнюємо себе також зі ЗМІ із-за меж Переяславщини. Обласний ресурс “Моя Київщина”, який доволі популярний і в нашому районі, ми випереджаємо за переглядами у понад два рази. Сайт бориспільської газети “Вісті” також не в змозі з нами конкурувати, хоча їхнє місто вдвічі більше за населенням за Переяславську громаду, тобто й потенційних читачів більше.

Порівняння статистики за останні пів року Інформатора (синій графік) та “Моя Київщина” (помарачевий)

Порівняння статистики за останні пів року Інформатора (синій графік) та “Вістей” (помаранчевий)

Ми в жодному разі не хочемо принижувати своїх колег. Адже як ніхто розуміємо, настільки складна журналістська професія. Знаємо, як це – прокидатися та засинати з думками про новини, постійно шукати нові теми, зіштовхуватися з хейтом, однак надалі приносити людям найцікавішу інформацію. Без конкурентів ми б значно повільніше розвивалися, погодьтеся.

Так само ми б не розвивалися без негативних коментарів під публікаціями. Коли нам вказують на недоліки та помилки, це дуже цінно. Навіть якщо не завжди це написано досить культурно… А коли сам міський голова пише у Facebook, що Інформатор готує переважно замовні публікації – це взагалі супервизнання! Перші особи громади нас читають і мають про нас власну думку. Шкода лише, що думка ця інколи більше схожа на безпідставне звинувачення.

Коментар міського голови Переяслава Вячеслава Саулка у Facebook-спільноті “Переяслав Онлайн”

Ми ніколи не приховували, що ЗМІ повинні заробляти, щоб бути повністю незалежними. Наразі нас фінансують засновники Олександр Петруня та Олександр Хобта, які ніяк не впливають на редакційну політику. Однак так не триватиме вічно, адже другу мету ніхто не скасовував. Тож ми відкриті для місцевих і не тільки підприємців. Повірте, свій бізнес необхідно популяризувати, інакше далеко не заїдеш. А коли в цьому вам допомагатимуть найкращі журналісти Переяслава, то успіху точно досягнете. І дякуємо партнерам, які вже співпрацюють з нами. Далі – лише більше та краще!

Чекаємо ваших позитивних та негативних коментарів під цією публікацією у всіх соцмережах. Ми любимо кожного читача і цінуємо його думку.

Віталій Усик та вся команда Інформатора (Переяслав)

Нагору