Переяслав Перейти на сайт

Що слід покласти до “екстреної валізи”: список речей

Надзвичайна ситуація може статись несподівано, тож до неї потрібно бути готовим. Які речі слід скласти до “екстреної валізи”?

Надзвичайні ситуації можуть траплятись будь-коли, від них не застрахований ніхто. Тож варто заздалегідь спакувати речі, які можуть знадобитися. Для цього зазвичай збирають “екстрену валізу” – рюкзак або сумку, призначену для максимально швидкої евакуації із зони надзвичайної події (землетрус, повінь, пожежа, загострена криміногенна обстановка, епіцентр військових дій). Вантаж у рюкзак чи сумку треба укладати рівномірно. Під час пакування “екстреної валізи” потрібно врахувати особливі потреби літніх людей, інвалідів та дітей. Загальна вага “екстреної валізи” не повинна перевищувати 50 кілограмів. Про це Інформатору повідомив начальник відділу з питань НС та ЦЗН міськради Переяслава Віктор Жарко.

У такий рюкзак рекомендують покласти: 

Раніше ми писали, що навіть у мирний час існує багато факторів небезпеки, тому до них потрібно бути готовими і знати місце розташування укриття. Де є такі укриття в межах Переяславської громади, читайте за посиланням.

Фото з інтернету