Запечена цвітна капуста з грибами достатньо ситна страва. Її можна подавати і самостійно, і як гарнір до м’яса чи риби.
Детальніше про приготування цієї страви розповість Інформатор.
Інгредієнти:
- 500 г цвітної капусти
- 1 яйце
- 150 г шампіньйонів
- 3-4- ст. л рослинної олії
- 1 ріпчаста цибулина
- 1 морквина
- 150-200 г сметани
- 3 ст. л твердого сиру
- сіль за смаком
- пучок свіжої зелені
Приготування:
- Суцвіття цвітної капусти опустіть в підсолений окріп і варіть протягом 12 хвилин. Після цього відкиньте на друшлак. Далі викладіть в глибоку форму для запікання.
- Цибулю наріжте півкільцями, моркву натріть на грубій тертці. Викладіть овочі на розігріту сковороду, додайте рослинну олію. Смажте на невеликому вогні до м’якості.
- Шампіньйони наріжте пластинами й додайте до овочів. Соліть й обсмажуйте суміш 6–7 хвилин, періодично помішуючи.
- Підсмажені гриби з овочами викладіть у форму на цвітну капусту.
- Твердий сир натріть на середній тертці й посипте ним овочі.
- У глибоку посудину розбийте яйце, додайте сметану і дрібку солі. Збиваємо. Вилийте яєчно-сметанну суміш на шар сиру.
- Цвітну капусту з грибами поставте у розігріту духовку. Запікайте протягом 15 хвилин за температури 180 °С.
- Посипте страву свіжою зеленню та викладіть на тарілки.