ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте цвітну капусту з грибами і сиром

Запечена цвітна капуста з грибами достатньо ситна страва. Її можна подавати і самостійно, і як гарнір до м’яса чи риби.

Детальніше про приготування цієї страви розповість Інформатор.

Інгредієнти:

  • 500 г цвітної капусти
  • 1 яйце
  • 150 г шампіньйонів
  • 3-4- ст. л рослинної олії
  • 1 ріпчаста цибулина
  • 1 морквина
  • 150-200 г сметани
  • 3 ст. л твердого сиру
  • сіль за смаком
  • пучок свіжої зелені

Приготування: 

  1. Суцвіття цвітної капусти опустіть в підсолений окріп і варіть протягом 12 хвилин. Після цього відкиньте на друшлак. Далі викладіть в глибоку форму для запікання.
  2. Цибулю наріжте півкільцями, моркву натріть на грубій тертці. Викладіть овочі на розігріту сковороду, додайте рослинну олію. Смажте на невеликому вогні до м’якості.
  3. Шампіньйони наріжте пластинами й додайте до овочів. Соліть й обсмажуйте суміш 6–7 хвилин, періодично помішуючи.
  4. Підсмажені гриби з овочами викладіть у форму на цвітну капусту.
  5. Твердий сир натріть на середній тертці й посипте ним овочі.
  6. У глибоку посудину розбийте яйце, додайте сметану і дрібку солі. Збиваємо. Вилийте яєчно-сметанну суміш на шар сиру.
  7. Цвітну капусту з грибами поставте у розігріту духовку. Запікайте протягом 15 хвилин за температури 180 °С.
  8. Посипте страву свіжою зеленню та викладіть на тарілки.

Нагору