ЖИТТЯ

Погода на 5 лютого: в Переяславі температура коливатиметься між морозною та плюсовою

У Переяславі протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Удень і ввечері йтиме дрібний сніг.

У суботу, 5 лютого, у Переяславі протягом доби буде хмарно. Опівдні та ввечері може піти мокрий сніг. Опади – 1,2 мм. Найхолодніше буде вночі та вранці – 8 градусів морозу. Вдень температура підніметься до 0 градусів, а ввечері потеплішає ще більше – буде 1 градус з позначкою плюс. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

У першій половині доби дороги будуть сухими, а ввечері почне танути лід. Швидкість вітру – 3-9 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 74 та 89 відсотками протягом доби. Тривалість дня 5 лютого – 9 годин 32 хвилини. Завтра день стане довшим на три хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:22, а захід – о 16:54.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 2002-му – 10,1 градуса тепла, а найнижчу в 1893-му – 26 градусів морозу.

Народні прикмети:

5 лютого вшановують пам’ять святого Агатангела. У минулі часи погоду цього дня передвіщали білки та птахи. Якщо під час морозу білка залишає гніздо і спускається з дерева, слід чекати відлиги. Якщо вранці наші пращури виразно чули крик синиці, то варто готуватися до серйозних морозів.

Нагору