ЖИТТЯ

Погода на 8 лютого: у Переяславі вночі йтиме дощ зі снігом

У Переяславі вночі синоптики прогнозують дощ зі снігом. Максимальна температура – 1 градус тепла.

У вівторок, 8 лютого, у Переяславі вночі синоптики прогнозують дощ із снігом. Опади – 1,6 мм. Вдень буде хмарно. Найхолодніше буде ввечері – 1 градус морозу. Температура повітря вдень – 1 градус тепла. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

До 11:00 на дорогах можлива ожеледиця, вдень та ввечері дороги будуть сухими. Швидкість вітру – 6-12 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 77 та 97 відсотками протягом доби. Тривалість дня 8 лютого – 9 годин 43 хвилини. Завтра день стане довшим на три хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:17 а захід – о 17:00.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 2000-му – 8,2 градуса тепла, а найнижчу в 1929-му – 28,5 градуса морозу.

Народні прикмети:

8 лютого вшановують пам’ять преподобного Ксенофонта і дружини його Марії. У минулі часи передбачати погоду нашим пращурам допомагали миші: якщо на Ксенофонта вони вилазять з-під снігу, слід чекати відлиги. У давнину цього дня побоювалися заметілі, оскільки вона вказувала на поганий урожай майбутнього року: “Заметіль на хати — будуть погані харчі”.

Нагору