ЖИТТЯ

Погода на 14 лютого: у Переяславі вдень буде плюсова температура

У Переяславі протягом усього дня буде сонячно, а ввечері на небі можна буде побачити зірки. Максимальна температура – 4 градуси тепла.

У понеділок, 14 лютого, у Переяславі протягом усього дня буде сонячно, а ввечері на небі можна буде побачити зірки. Найхолодніше буде о 8:00 – 3 градуси морозу. Температура повітря вдень – 2-4 градуси вище нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Зранку на дорогах буде волого, але вдень та ввечері стане сухо. Швидкість вітру – 4-9 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 43 та 87 відсотками протягом доби. Тривалість дня 14 лютого – 10 годин 3 хвилини. Завтра день стане на три хвилини довшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:07 а захід – о 17:10.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1975 році – 8,5 градуса тепла, а найнижчу в 1911-му – 22,3 градуса морозу.

Народні прикмети:

Цього дня вшановують пам’ять мученика Трифона. Про погоду наші пращури судили за небом: якщо на Трифона небо було усіяне зірками, то очікували пізньої весни. Якщо випадав сніг, це розцінювали як попередження про дощову весну. Якщо до кінця дня небо вкривалось туманним прошарком білих хмар, очікували незабаром хорошої погоди. Взагалі за погодою цього дня передвіщали погоду до кінця зими: “Який Трифон, такі й останні дні лютого”.

Нагору