Переяслав Перейти на сайт

Що робити, якщо війна: у Переяславі розробили конкретний алгоритм дій

У випадку виникнення надзвичайної ситуації розробили відповідні плани для реагування населення. Хто та як інформуватиме громаду про загрозу?

У зв’язку із загрозою вторгнення Росії в Україну та зверненнями людей із запитаннями у сфері цивільного захисту відділ з питань надзвичайних ситуацій та ЦЗН міської ради Переяслава разом із відповідними структурними підрозділами КОДА та організаціями Київської області розробили відповідні плани для реагування на випадок виникнення надзвичайної ситуації в межах Переяславської громади. Про це повідомляє Інформатор.

Для привернення уваги населення в екстремальних випадках перед передачею інформації вмикають сирени та інші сигнальні засоби. Сирена та переривисті гудки інших сигнальних засобів означають “Увага всім!”. На території Переяславської громади є 5 електросирен у таких місцях:

На будівлі Переяславського центру культури і мистецтв встановлений гучномець. Засобами оповіщення також слід вважати церковні дзвони.

Головний спосіб оповіщення населення про дії при виникненні надзвичайних ситуацій – це передача повідомлення мережею провідного мовлення (через зовнішні гучномовці), а також через мережі радіомовних станцій і телебачення, пересувні автомобілі, оснащені гучномовцями.

Почувши сигнал, негайно увімкніть радіоприймач або телевізор (канали “Перший”, “1+1”, “НТН”, місцевий канал ) і слухайте повідомлення центральних та місцевих органів виконавчої влади та їхніх структурних підрозділів з питань надзвичайних ситуацій.

Якщо ви перебуваєте вдома при виникненні надзвичайних ситуацій, необхідно:

Якщо сигнал застав вас у транспорті, громадському місці (магазині, театрі, на ринку тощо), негайно уважно і спокійно вислухайте повідомлення, визначтесь, де поблизу є укриття і як найшвидше добратися до нього. Якщо є час, якнайшвидше дістаньтеся до дому і дійте відповідно з отриманими вказівками.

Укриття у Переяславі розміщуються за такими адресами: 

Також укриття обладнали у двох селах Переяславської громади:

Раніше ми писали, що надзвичайна ситуація може статись несподівано, тож до неї потрібно бути готовим. Які речі слід скласти до “екстреної валізи”, дізнавайтесь тут.