ЖИТТЯ

Обстріли на Донбасі та перша медаль України на олімпійських іграх: які були новини цього тижня

Аліна Паш відмовилася від участі у “Євробаченні-2022”, а комуналку в Україні можна сплатити “тисячею Зеленського”.  Які ще важливі новини були цього тижня?

В Україні та світі щотижня, щодня та навіть щогодини відбувається багато подій. Ми підготували кілька найбільш обговорюваних новин, посилаючись на портал Інформатор Україна.

В Одесі горіла лікарня: рятувальники евакуювали 28 пацієнтів

У неділю, 20 лютого, в Одесі спалахнула лікарня. Рятувальники вивели з будівлі 28 пацієнтів. Інцидент стався близько 09:51 у лікарні “Інтосана” на вулиці Варенській 2а. Загорівся кабінет МРТ на першому поверсі восьмиповерхової будівлі.

Рятувальники ліквідували пожежу о 10.25 на площі 15 м. кв. Під час гасіння пожежнні разом із медиками евакуювали 28 пацієнтів, з яких 2 самостійно не могли пересуватися. Причину пожежі встановлюють.

На Донбасі бойовики обстріляли насосну станцію та КПВВ “Щастя”

На Донбасі через обстріл бойовиків українська сторона тимчасово призупинила роботу контрольного пункту в’їзду-виїзду “Щастя”. Сталось це у суботу, 19 лютого, тричі з мінометів та станкових протитанкових гранатометів бойовики прицільно обстріляли КПВВ “Щастя”. Такими діями окупанти ставлять під загрозу життю та здоров’ю як мирного населення, так і персоналу КПВВ.

Цього ж дня насосна станція першого підйому Південнодонбаського водопроводу опинилась у зоні обстрілу бойовиків. Через пошкодження двох трансформаторів зупинили подачу води до 48 населених пунктів.Так, зупинили подачу води на чотири фільтрувальні станції:

  • Карлівську;
  • Великоанадольську;
  • Старокримські №1 та №2.

Без води залишилися міста Білозерське, Білицьке, Гірник, Добропілля, Мирноград, Новогродівка, Покровськ, Селидове, Українка, Волноваха, Докучаєвськ, Вугледар, Маріуполь, Сартана, Старий Крим, селища міського типу Олександрівка, Водянське, Вишневе, Желанне, Курахівка, Святогорівка, Гостре, Цукурине, Новотроїцьке та села Олександропіль, Аннівка, Балаган, Беззаботівка, Григорівка, Зоряне, Водяне, Орлівка, Ласточкине, Промінь, Нововодяне, Світле, Іверське, Миколаївка, Миронівка, Петрівка, Лисівка, Володимирівка, Жовтневе, Ольгинське, Благодатне, Ближнє, Ясне.

Є перша медаль: українець Абраменко завоював срібло у фрістайлі

У середу, 16 лютого, на зимових олімпійських іграх у Пекіні Україна виборола першу медаль. Український спортсмен Олександр Абраменко завоював срібну медаль у фрістайлі. Олександр зміг пройти у фінал, незважаючи на травму. Напередодні змагань під час тренування він врізався в одного з тренерів іншої команди та травмував руку. Однак він показав добрий результат у кваліфікації.

https://ua-informator-prod-media.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/media/2022/02/16/620ced1ea0f172.35351339.jpg

В Україні комуналку можна сплатити “тисячею Зеленського”: як це зробити

Тисяча гривень за вакцинацію почала “падати” всім, хто зробив два щеплення проти COVID-19, ще у грудні. Спочатку говорили, що витратити гроші можна буде лише на певні категорії товарів та послуг, проте пізніше для людей у ​​віці 60+ перелік послуг розширили.

Так, із січня ті, хто старший за 60, можуть витратити 1000 гривень на ліки, а тепер ще й оплатити ними комунальні послуги, – повідомляє Інформатор. Послуга стала доступною у понеділок (14 лютого), про що у себе в Telegram повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

До речі термін, протягом якого можна сплатити комуналку, збільшився – вже не 4, а 9 місяців. Найдокладніша інструкція, як отримати гроші за вакцинацію, – тут.

“Не хочу бути в цій брудній історії”: Аліна Паш відмовилася від участі у “Євробаченні-2022”

Аліна Паш відмовилася від участі у конкурсі “Євробачення-2022”. Відомо, що до цього організатора нацвідбору виникли питання до справжності довідки від ДПСУ. Представники співачки опублікували документи, що нібито підтверджують це, від ДПСУ, де написано, що у 2015 році вона дійсно відвідала окупований Крим і приїхала туди з України. Проте речник ДПСУ Андрій Демченко повідомив, що про те, що цей документ прикордонній службі незнайомий. Оскільки підрозділи прикордонної служби його не створювали та “під таким номером нікому не надавали”.

А голова правління “Суспільного” Микола Чернотицький взагалі назвав Аліну “шахрайкою” і повідомив, що після офіційної відповіді ДПСУ зберуть оргкомітет, на який запросять Аліну Паш і ухвалять рішення.

Дівчина відреагувала на це у своєму Instagram, написавши “Я артистка, а не політик. У мене немає армії піарників, менеджерів, юристів, щоб протистояти всій цій атаці, зламу соціальних мереж, загрозам. А також абсолютно неприйнятним формулюванням, які дозволяють собі люди, не розібравшись у ситуації та забувши про гідність кожного громадянина України”.

“Я не хочу далі бути в цій брудній історії. З тяжким серцем я знімаю свою кандидатуру як представника України у конкурсі Євробачення. Ми зв’яжемося з “Суспiльним” та підпишемо всі документи”, – написала Аліна Паш.

Нагадаємо, що у Києві проходив Міжнародний фестиваль конкурс мистецтв “Підкори сцену”. Там відзначився хореографічний колектив “Фаворит”. 

Нагору