ЖИТТЯ

Зв’язок, рух транспорту, робота закладів: голова КОДА проінформував жителів про ситуацію на Київщині

Транспорт їздить, зв’язок працює, дитбудинки та інтернати в безпеці. Що ще відбувається на Київщині, розповів голова КОДА.

Сьогодні, 24 лютого, в рамках брифінгу щодо безпеки на Київщині голова КОДА Олексій Кулеба звернувся до громадян. Розповів про ситуацію в області та повідомив про дії, які можуть допомогти залишатися в безпеці. Про це повідомляє Інформатор.

– Російські війська з використанням артилерійських систем почали масово бомбити військову інфраструктуру на території України – аеропорти, аеродроми, складські та військові потужності нашої армії. Обстрілів зазнали військові об’єкти в Броварах і Гостомелі. Є поранені. У Броварах 6 постраждалих отримують необхідну допомогу. Президент Зеленський ухвалив усі необхідні рішення для захисту країни, – розповів Олексій Кулеба.

Очільник КОДА зазначив, що обласна влада розгорнула оперативний штаб для вирішення нагальних проблем. Зранку провели нараду з представниками поліції, військовиками, місцевою владою, щоб узгодити подальші дії.

Повідомив, що ситуація у Київській області під контролем – постійно перевіряється мобільний зв’язок, всі комунікації працюють стабільно. Будинки-інтернати, дитбудинки працюють в штатному режимі. Щодо роботи центрів соціально-психологічної реабілітації дітей ситуація теж контрольована. Олексій Кулеба підкреслив, що всі соціальні заклади регіону забезпечені продуктами харчування та питною водою. Громадський транспорт міжміського сполучення у Київській області також працює.

Поліція просить громадян повідомляти про підозрілих людей на вулицях. Зокрема, особливу увагу слід звертати на людей з елементами червоного кольору на одязі. У зв’язку з агресією РФ поліція посилила забезпечення правопорядку на вулицях міст і сіл держави. Поліція закликає усіх цивільних громадян не виходити на вулицю у форменному або тактичному одязі.

Нагадуємо, що на виїзді з Переяслава облаштовують блокпост. Деталі – за посиланням.

Нагору