ЖИТТЯ

Що робити, якщо залунають сирени: план дій

Якщо сирени лунатимуть, то їх почують всі. Як тоді діяти?

У Переяславській громаді є мережа централізованої системи оповіщення. Гучність сирен дуже висока, ви усі точно почуєте їх. Але швидкоплинність сучасних бойових дій може не дати можливості вчасно укритися у паспортизованих укриттях. Тому необхідно враховувати загальні обставини та перебіг подій, приймати швидкі рішення для збереження життя та здоров’я. Інформатор, посилаючись на дані зі штабу оборони, повідомляє план дій у разі спрацювання сирен.

  • Для жителів багатоповерхівок (крім панельних будинків). Спустіться до підвальних приміщень. ЖКГ відкрило ці приміщення, але ключі можуть бути у жителів будинку. Заздалегідь дізнайтесь цю інформацію у своїх сусідів.
  • Для жителів приватного сектору. Використовуйте погреба чи підвальні приміщення будинків. Бажано спуститись на перший поверх, будьте якомога далі від вікон. Оберіть собі позицію у дверному проймі або поруч з несучою стіною. Найкраща кімната для укриття – ванна, або туалет.
  • Для людей, які  в момент спрацювання сирен перебувать на вулицях міста. Ляжте на землю в горизонтальне положення поруч з парканом, будь-якою спорудою чи у будь-яке заглиблення.

Нагадаємо, що на Київщині запровадили комендантську годину. У вечірній час просять вимикати світло вдома.

Нагору