ЖИТТЯ

Окупанти знайшли новий спосіб збирання інформації через месенджери: як це розпізнати

Форуми та спільноти у месенджерах WhatsApp, Viber, Telegram, Facebook на Київщині масово заполонили однакові повідомлення. Активно розпитують, як дістатися до Києва, хто може підвезти з маленькою дитиною до Києва, як дістатися з Броварів до Борисполя. У РНБО повідомили, що у такий спосіб окупанти збирають інформацію.

Всі автори мають однакову особливість: всі вони нові учасники, приєдналися до гуртів лише з 25 лютого, пишуть в основному російською мовою. Про це Інформатор Україна дізнався зі слів секретаря РНБО Олексія Данилова.

“Шановні мешканці Київщини, будьте уважними! Особи, які розпитують інформацію, — це ворожі агенти. Не вказуйте маршрути руху, як і куди дістатись та де ще є вільні і доступні дороги. “, – заявив Данилов.

Якщо ви побачили подібні питання та переконалися, що автор є новим учасником форуму:

  • подавайте скаргу адміністратору спільноти;
  • великими літерами у коментарях пишіть, що автор опитування – це ворог, що збирає інформацію.

Месенджер WhatsApp технічно захищений. Особливої ​​пильності вимагає інформація, яку публікують у групах WhatsApp, особливо створені за останні 2-3 дні.

Нагадуємо, що наші воїни просять повідомляти про всі переміщення техніки та живої сили ворога. Як відрізнити “наших” від окупантів дізнавайтеся тут.

Нагору