ЖИТТЯ

Маркети Переяслава під час війни: як працюють та чи вистачає товару

Коли в країні воєнний стан, у населення часом виникають проблеми з покупкою продуктів. Ми дізналися, як працюють супермаркети Переяслава та чи змінювалися у них ціни впродовж останнього тижня.

Протягом останніх днів переяславці скаржилися в соцмережах на нестачу продуктів і завищені ціни в магазинах. Інформатор 2 березня перевірив, чи справді це так у найбільших мережевих маркетах міста.

Керівниця магазину АТБ Неля Барабаш розповіла, що продукти підвозять, але рідко:

– Є і бакалея, і напої. Але коли саме привозитимуть товар, ми точно не знаємо. Деяких товарів, звісно, дефіцит. Щодо робочого графіку — наразі ми відштовхуємося від комендантської години і кожен день можемо працювати у різний час. Сьогодні (2 березня – ред.), наприклад, працюємо з 8:00 до 18:00.

У супермаркетах “Фора”, “ЕКО-маркет” та “ЛотОК” також є нестача товарів (крупи, овочі, хліб, молочні продукти, вода, табачні вироби), але ціни на наявне ніхто не збільшував. Графік роботи у всіх магазинах залежить від комендантської години. Не забувайте, що під час повітряної тривоги магазини зачиняють.

Алкоголь зараз купити не можна

У соцмережах було чимало дорікань стосовно підвищених цін у магазині “Єва”. Керуюча магазином біля автостанції Тетяна розповіла таке:

– Саме в перший день, коли почалася війна, у мережі магазинів “Єва” була зміна акцій. Це відбувається автоматично в усіх магазинах. Звісно, що деякі ціни змінилися. Деякі товари стали акційними, а інші — навпаки. Багато людей це сприйняло неправильно. Ми самі не можемо просто взяти та змінити ціни, тому що їх нам видає програма.

Зазначила, що під час воєнного стану кожен магазин “Єва” працює за індивідуальним графіком. Час роботи залежить від комендантської години та від ситуації в місті. У містах, де складна обстановка (Чернігів, Харків), магазини можуть не працювати взагалі.

Нагадуємо, що в Україні поки що не видаватимуть паспортів та не вклеюватимуть туди фото. Детальніше – за посиланням.

Юлія Кравченко та Оксана Симоненко

Нагору