ЖИТТЯ

Депутати Дівичківської громади закликали НАТО закрити небо на Україною

Депутати Дівичківської сільради звернулись до НАТО. Вони просять закрити небо над Україною.

Депутати Дівичківської сільської ради на чолі із головою громади Олександром Слюсарем написали звернення до президентів США і Франції, канцлера Німеччини, прем’єр-міністра Великобританії, генерального секретаря НАТО, урядів і парламентів країн-членів НАТО, послів та дипломатичного корпусу усіх держав НАТО. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на сторінку у Facebook Олександра Слюсара. 

У зверненні депутати просять підтримати прохання Президента України Володимира Зеленського і закрити небо над нашою країною: “Тисячі загиблих та поранених дітей, жінок та літніх людей, зруйновані лікарні, школи, дитячі садки  – така ціна зволікання з закриття неба. Підтримайте звернення України до НАТО! Діяти потрібно негайно!”, – йдеться у повідомленні.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Закриття неба – специфічний військовий режим, який “закриває” повітряний простір на певною територією для літаків тієї чи іншої держави, військового блоку чи окремої організації. Вона дозволяє повністю ізолювати один від одного повітряний та наземний театри бойових дій для іншої сторони, таким чином нівелюючи її потенціал до війни у повітрі. Режим закритого неба (no-fly zone) є відносно недавнім винаходом, які країни НАТО застосовували протягом 1990-2000-х років в Боснії та Герцеговині, в Іраку та в Лівії.

Раніше ми повідомляли, що 6 березня відбулись торги на недільному базарі. Ціни на продукти не змінились. 

Нагору