ЖИТТЯ

В Україні дозволили укладати шлюби із військовослужбовцями без їхньої присутності

В Україні на час воєнного стану дозволили укладати шлюби з військовослужбовцями за їхньої відсутності. Таке рішення ухвалив Кабінет Міністрів.

Постанова Кабінету Міністрів передбачає, що у період військового стану відділи державної реєстрації актів цивільного стану можуть реєструвати шлюби без особистої присутності нареченого або нареченої. Про це повідомляє Інформатор Україна із посиланням на Генеральний штаб України.

Наречений (наречена) подає заяву про державну реєстрацію шлюбу командиру (керівнику), який засвідчує справжність підпису у заяві та забезпечує її передачу до відділу державної реєстрації актів цивільного стану. Така заява одночасно є підтвердженням згоди на шлюб. Заява задіяної у війні людини має містити відомості про неї та людину, з якою він (вона) бажає зареєструвати шлюб:

  • прізвище, власне ім’я та по батькові (за наявності);
  • дату народження;
  • громадянство.

У разі зміни прізвища – відомості про обране прізвище. Акт про укладення шлюбу також можуть складати командири наречених та керівники закладів охорони здоров’я, в яких перебувають або працюють під час війни наречені. Вони скріплюються печаткою відповідного органу чи установи (військового формування чи лікарні). Також передбачається, що укладання шлюбу може відбуватися без особистої присутності одного або обох молодят з використанням доступних засобів відеозв’язку.

Нагадуємо, що в Україні запускають національний роумінг. Якщо мережа вашого оператора недоступна, можна переключитися на мережу іншого.

Нагору