ЖИТТЯ

Гурт “Драбадан” із Переяслава написав пісню про війну в Україні

Емоції, пов’язані з подіями війни, часто виливаються у творчість. Переяславський гурт “Драбадан” написав нову пісню “24.02.2022”.

Солістка гурту “Драбадан” Інна Корж написала слова пісні. Учасники гурту зізнаються Інформатору, що у такі часи не хочеться брати до рук інструментів та мікрофона, натомість, хочеться брати зброю і виганяти ворога. Члени “Драбадану” підтримують ЗСУ та тероборону – надсилають кошти, привозять потрібні речі на блокпости, а дехто вже навіть мобілізований.

– Написання самої пісні зайняло не більше 20 хвилин. Коли тебе переповнюють емоції, більше часу й не потрібно. Рука пише все сама, від серця і душі, – говорить Інна Корж. – На жаль, трішки підвело самопочуття для виконання цієї пісні. Я саме застудилася, захрипла і лише зараз почала розмовляти більш-менш повноцінно. Та події не стоять на місці і ми вирішили, що необхідно записати пісню зараз, оскільки підтримка нашим воїнам потрібна саме в цей момент, кожної секунди. Надіюся, що ми скоро переможемо і відразу візьмемося за запис цієї пісні у крутій якості.

24.02.2022

Ранкове світло зблідло
І день без сонця, наче
А ніч палає підло
І десь дитина плаче…

І це усе насправді
Не сон, не гра, не мара.
Це дійсність сьогодення –
Ворожа чорна хмара.

Цей тест на виживання
На нашу користь буде,
А тих “братів” старання
Ніколи не забудем.

Таких “братів” і “сéстер”
Нікому не бажають.
Нехай у себе в хаті
Спочатку прибирають.

Ми зараз як ніколи
Всі різні – рідні стали.
І слава Україні,
Героям нашим слава!

Нагадуємо, що переяславець Олександр Максименко написав вірш під впливом подій в Україні. Відео можна переглянути за посиланням.

Нагору