ЖИТТЯ

Яка ситуація у Київській області: 12 березня, 10:00

На території України тривають бойові дії. Яка зараз ситуація у Київській області?

Оперативну ситуацію в Київській області повідомляє Інформатор, посилаючись на сайт КОДА. 12 березня станом на 10:00 вона така:

Білоцерківський район. Ситуація контрольована. Ніч минула тихо. Обстрілів не зафіксовано. Було декілька сигналів тривоги. На території Рокитнянської територіальної громади зафіксували пересування колони військової техніки.

Бориспільський район. Уся територія Бориспільського району перебуває під контролем Бориспільської районної військової адміністрації. У районі об’єкти критичної інфраструктури працюють у звичному режимі, ситуація стабільна.

Ситуація у Бориспільській, Переяславській, Яготинській, Вороньківській, Гірській, Дівичківській, Золочівській, Пристоличній, Студениківській, Ташанській, Циблівській громадах контрольована. Вночі були обстріли північної частини Бориспільського району, жертв немає. Сили оборони – у підвищеній боєготовності. Триває робота з укріплення блокпостів. Постійно забезпечується вирішення гуманітарних питань.

Бучанський район. Ситуація напружена. У Макарівській територіальній громаді немає зв’язку. У Бородянській територіальній громаді зафіксували переміщення ворога. Громада готується до евакуації. У Немішаєвській, Дмитрівській, Бучанській, Гостомельській територіальних громадах ворог переміщається технікою. Уночі відбувалися бої в Ірпені. Коцюбинська, Пісківська, Вишнівська, Борщагівська громади працюють у штатному режимі. У Білогородській громаді близько 6:00 ворог обстріляв градами, зруйновано декілька житлових будинків, двоє загиблих та один поранений.

11 березня організували евакуацію населення гуманітарними коридорами з Бучі, Гостомеля та Ірпеня. Вдалося провести евакуацію близько 8 тисяч людей. У районі тривають евакуація людей та доставка гуманітарної допомоги.

Броварський район. Зафіксували пересування ворожої техніки населеними пунктами Баришівської, Калитянської та Великодимерської громад. У цих громадах тривають бойові дії: Калитянська громада – у селах Бервиця, Мокрець, Заворичі, Семиполки; Великодимерська громада – у селах Гребельки, Кулажинці, Русанів, Світильня, Велика Димерка, Богданівка, Шевченкове, неподалік сіл Бобрик та Рудня; Баришівська громада – у селах Перемога, Рудницьке; Калинівська громада – село Скибин.

Ситуація в цій частині району залишається дуже напруженою. У населених пунктах Мокрець та Заворичі Калитянської громади ситуація стабілізувалася. Ворожі війська відступили. Досі немає зв’язку. Електропостачання частково відновлене. Газопостачання відновлене.

  • У селі Гоголів в ніч з 11 на 12 березня внаслідок ракетного удару сталася пожежа у будівлі цеху з виготовлення рибної продукції та зруйновано будівлю для охорони підприємства “Шельф”.
  • У ніч з 10 на 11 березня в смт Баришівка ворог здійснив ракетний удар, внаслідок чого завдав ушкоджень інфраструктурі та житловому фонду селища. Пошкоджений повністю один 60-квартирний будинок. Багатоквартирні та приватні будинки пошкоджені частково. За попередньою інформацією жертв немає. Наразі ліквідують наслідки ракетного вибуху. Відновлене водо- та газопостачання. Електропостачання немає.
  • З 11 на 12 березня в селі Лукаші внаслідок бойових дій пошкоджено приміщення місцевої школи.
  • У селищах Калинівка, Скибин та Красилівка внаслідок ворожого обстрілу також є пошкоджені житла. Немає електропостачання.
  • Цієї ночі після ворожих обстрілів виникла пожежа на складах замороженої продукції, що розташовані неподалік села Квітневе.

У решті громад району об’єкти критичної інфраструктури працюють у звичному режимі. Послуги населенню надаються в повному обсязі. Збоїв у роботі систем тепло-, газо-, водо-, електропостачання та водовідведення, об’єктів критичної інфраструктури немає. Випадків пошкодження житлових будинків немає.

Вишгородський район. Ніч минула відносно спокійно. Північ району залишається окупованою ворогом. Поліська, Димерська, Іванківська громади на межі гуманітарної катастрофи. У Вишгородській, Петрівській та Пірнівській територіальних громадах ситуація контрольована. Населенню надають необхідну допомогу. До району надходить гуманітарна медична та продуктова допомога. Але загарбник не дає можливості допомогти окупованим громадам. Людям, які самостійно виходять з окупованої території, надається допомога та організовується евакуація з району. Славутич повністю ізольований. Є потреба в продуктах харчування та медикаментах. Славутич та ЧАЕС (які мають єдину енергосистему) досі знеструмлені, працюють лише підприємства критичної інфраструктури. Ремонтні роботи з відновлення електропостачання тривають.

Обухівський район. Уся територія перебуває під контролем Обухівської районної військової адміністрації. Всі об’єкти критичної інфраструктури на території громад району працюють у звичайному режимі. Ситуація стабільна, контрольована. У Васильківській територіальній громаді о 7:00 сталися чотири потужні вибухи. Була перестрілка у місті Васильків.

Фастівський район. Уся територія перебуває під контролем Фастівської районної військової адміністрації. Всі об’єкти критичної інфраструктури на території громад працюють у звичайному режимі. Ситуація стабільна та контрольована. Фастівська міська рада приймає біженців та надає допомогу в розміщенні їх. Вночі сталося загорання залишків пального на нафтобазі KLO с. Крячки внаслідок прямого попадання.

Також варто знати:

  • Найбільш небезпечними напрямками залишаються Житомирська траса, Буча – Ірпінь – Гостомель, Макарів, північ Вишгородського району.
  • Загарбники продовжують накопичувати війська та техніку, обстрілюють житлові масиви та критичну інфраструктуру. Постійні тривоги можливого авіанальоту майже по всій області. В усіх районах Київщини триває боротьба з диверсійними групами.
  • Сьогодні планується продовження евакуації населення через гуманітарні коридори з Гостомелю, Козаровичів, Микуличів, Андріївки, Макарова, Бородянки. Гуманітарна допомога направляться в усі 7 районів Київщини.

Нагадаємо, що в Переяславі тарифи на воду поки що не зростатимуть. Підвищення відтермінували.

Нагору