Переяслав Перейти на сайт

У росії заборонили Instagram, а тероборона “голими руками” зупиняє танки: що позитивного було цього тижня

McDonald’s закриває всі ресторани в росії, а хакери Anonymous запустили на російських телеканалах та стрімінгах відео про реальну ситуацію в Україні. Які ще позитивні новини були цього тижня?

24 лютого в Україні оголосили воєнний стан, на території нашої країни тривають бойові дії. Однак серед страшних подій є багато перемог нашого народу. Їх просто слід помічати. Інформатор згадав кілька найпозитивніших новин тижня, що минає.

Тероборона Сумської області “голими руками” зупинила три танки та артилерійську установку окупантів

За даними голови Сумської військової адміністрації Дмитра Живицького, бійці територіальної оборони Сумщини чинили опір черговому підрозділу ворога. Їм вдалося перехопити три танки та самохідну артилерійську установку (САУ) посеред дороги. При цьому самі бійці тероборони техніки не мали.

Схоже, що для зупинки ворога представники тероборони використовували лише вогнепальну зброю та, можливо, гарячі коктейлі. Внаслідок сутички загинули щонайменше двоє окупантів.

Instagram в росії заблокують

Керівник Instagram Адам Моссері повідомив, що найближчого понеділка, 14 березня, очолювана ним соціальна мережа припинить свою роботу в росії. “У понеділок в Росії заблокують Instagram. Це рішення відріже 80 мільйонів у Росії один від одного та від решти світу, оскільки близько 80% людей у Росії підписані на акаунти Instagram за межами своєї країни. Це неправильно”, – написав Моссері у твітері.

Його запис з’явився після того, як 11 березня генпрокуратура росії попросила Роскомнагляд обмежити доступ до Instagram “з огляду на розповсюдження інформаційних матеріалів, які містять заклики до вчинення насильницьких дій щодо росіян, зокрема військовослужбовців”. На підставі цього рішення Роскомнагляд уже обмежує доступ до Facebook.

McDonald’s закриє всі ресторани в росії: 62 тисячі людей втратять роботу

Всесвітня мережа ресторанів швидкого харчування McDonald’s вирішила призупинити свою діяльність у росії. Компанія закриє усі 850 ресторанів.

“Після ретельних консультацій з нашим головою Ріком Ернандесом та рештою ради директорів McDonald’s вирішив тимчасово закрити всі наші ресторани в Росії та призупинити будь-яку діяльність на цьому ринку”, – повідомляється в заяві гендиректора компанії Кріса Кемпчинскі.

Він зазначив, що цінності McDonald’s не дають компанії право ігнорувати “непотрібні людські страждання, які відбуваються в Україні”. У російських McDonald’s працюють близько 62 тисяч людей. Компанія заявила, що їм продовжать платити їм заробітну плату, незважаючи на закриття ресторанів. Невідомо, коли знову відкриються ресторани в росії.

Хакери Anonymous запустили на російських телеканалах та стрімінгах відео про реальну ситуацію в Україні

Хакерський колектив Anonymous зламав російські потокові сервіси Wink та Ivi (як Netflix) та телеканали у прямому ефірі “Росія 24”, “Перший канал”, “Москва 24”, щоб транслювати кадри війни з України. Тепер замість чергової порції нестримного маразму від російських ЗМІ глядачі нарешті змогли побачити реальність. Разом із кадрами з міст під обстрілами на екрані з’являється заклик до мешканців РФ виступити проти геноциду людей в Україні.

На відео можна помітити саме звернення, яке транслюється для російських жителів: “Ми – звичайні громадяни росії. Ми виступаємо проти війни на території України. Росія та росіяни проти війни! Ця війна розв’язана злочинним авторитарним режимом Путіна від імені пересічних громадян рф. Росіяни, виступайте проти геноциду в Україні”.

Раніше ми повідомляли, що у Переяславі поки що не підвищуватимуть тарифів на воду.