ЖИТТЯ

Яка ситуація у Київській області: 14 березня, 10:00

На території України тривають бойові дії. Яка зараз ситуація у Київській області?

Оперативну ситуацію в Київській області повідомляє Інформатор, посилаючись на сайт КОДА. 14 березня станом на 10:00 вона така:

Білоцерківський район. Ситуація контрольована. Обстрілів не зафіксовано. Було декілька сигналів тривоги. Ніч минула спокійно. Постійно забезпечується вирішення гуманітарних питань. Сили територіальної оборони у підвищеній боєготовності.

Бориспільський район. Вся територія перебуває під контролем Бориспільської районної військової адміністрації. Об’єкти критичної інфраструктури працюють у звичному режимі, ситуація стабільна.

Ситуація у Бориспільській, Переяславській, Яготинській, Вороньківській, Гірській, Дівичківській, Золочівській, Пристоличній, Студениківській, Ташанській, Циблівській громадах контрольована. Сили оборони – у підвищеній боєготовності. Постійно проводиться робота з укріплення блокпостів. Забезпечується вирішення гуманітарних питань. 26 автобусів здійснили евакуацію населення із села Перемога Броварського району. Підготовлено автобуси для забезпечення другої хвилі евакуації та гуманітарний вантаж для мешканців села Перемога.

Бучанський район. У більшості громад ситуація напружена. У Макарівській територіальній громаді немає водопостачання, газу, електрики, зв’язку. Селище під контролем ЗСУ, але постійно під обстрілом. У Бородянській громаді фіксують переміщення ворога. Бородянка заблокована, інфраструктура зруйнована. 13 березня до Житомира вдалося евакуювати близько 600 жителів, зокрема пацієнтів Бородянського психоневрологічного інтернату. Крім того, близько 600 жителів вивезено з Бучі. У Бучанській та Гостомельській громадах фіксують переміщення технікою ворога. Інфраструктура зруйнована. В Ірпені – бої. ЗСУ контролює 70% міста. Готується продовження евакуації населення з громад району.

Броварський район. Ніч з 13 на 14 березня минула спокійно. Ворожих натисків не було. Зафіксовано пересування ворожої техніки населеними пунктами Баришівської, Калитянської, Великодимерської та Калинівської територіальних громад. У цих громадах проводяться бойові дії: Калитянська громада – у селах Бервиця, Мокрець, Заворичі, Семиполки; Великодимерська громада – у селах Гребельки, Кулажинці, Русанів, Світильня, Велика Димерка, Богданівка, Шевченкове, неподалік сіл Бобрик та Рудня; Баришівська громада – у селах Перемога, Рудницьке; Калинівська громада – село Скибин. Ситуація у цій частині району залишається напруженою.

У решті громад району об’єкти критичної інфраструктури працюють у звичному режимі. Послуги населенню надаються у повному обсязі. Збоїв у роботі систем тепло-, газо-, водо-, електропостачання та водовідведення, об’єктів критичної інфраструктури немає. Випадків пошкодження житлових будинків немає.

Вся гуманітарна допомога, яка надходить до району, розподіляється між територіальними громадами.

13 березня проводилася евакуація населення Броварського району за встановленими маршрутами:

  • Маршрут № 1 – Баришівська громада (село Перемога ) – найскладніший маршрут. Проводилися перемовини з російськими військовиками щодо пропуску в населений пункт. Частину населення вдалося вивезти, серед них 40 осіб – тяжких, з будинку для літніх людей.
  • Маршрут № 2 – Великодимерська громада (село Світильня). За цим маршрутом евакуйовано 175 осіб, серед них 100 дітей. Маршрут не дійшов до села Світильня у зв’язку з перекриттям дороги для великогабаритного транспорту. Проте вдалося вивезти на власному транспорті близько 200 жителів.
  • Маршрут № 3 – Великодимерська громада (смт Велика Димерка). Евакуйовано 375 осіб, серед них 198 дітей.

Загалом 13 березня з території Броварського району евакуювали 1600 громадян, серед них 805 дітей.

Ситуація у Березанській, Броварській, Згурівській та Зазимській громадах без змін, контрольована.

Вишгородський район. Ситуація в районі залишається напруженою, але контрольованою. У Вишгородській, Петрівській та Пірнівській громадах населенню надається необхідна допомога, здійснюється патрулювання вулиць.

В окупованих Іванківській, Димерській та Поліській громадах гуманітарна катастрофа, немає зв’язку, електропостачання, продуктів харчування та ліків. Триває евакуація людей з окупованої Димерської громади. Славутич повністю ізольований. Є потреба в продуктах харчування та медикаментах. Славутич та ЧАЕС (які мають єдину енергосистему) досі знеструмлені, працюють лише підприємства критичної інфраструктури. Ремонтні роботи з відновленню електропостачання завершені, тривають регламентні роботи.

Обухівський район. Вся територія перебуває під контролем Обухівської районної військової адміністрації. Всі об’єкти критичної інфраструктури на території громад району працюють у звичайному режимі. Ситуація стабільна, контрольована. Магазини, аптеки працюють у звичайному режимі з урахуванням обмежень комендантського часу, недостатньо деяких продуктів. На АЗС мало пального, утворюються черги.

Фастівський район.  Вся територія перебуває під контролем Фастівської районної військової адміністрації. Всі об’єкти критичної інфраструктури на території громад району працюють у звичайному режимі. Ситуація стабільно контрольована. На деяких АЗС немає пального. Відбувся обстріл градами в бік с. Ясногородка, постраждалих, загиблих та значних руйнувань немає. Фастівська міська територіальна громада приймає біженців та надає допомогу в розміщенні їх. Наразі з м. Чернігів прибуло 30 людей.

Також варто знати:

  • Найбільш небезпечними напрямками залишаються Житомирська траса, Буча – Ірпінь – Гостомель, Макарів, північ Вишгородського району.
  • Загарбники продовжують накопичувати війська та техніку, обстрілюють житлові масиви та критичну інфраструктуру. Постійні тривоги можливого авіанальоту майже по всій області.
  • 13 березня через гуманітарні коридори проведели евакуацію населення з Бучі, Перемоги, Великої Димерки, Бородянки. Врятовано та вивезено на контрольовану територію близько 4 тисяч жителів.
  • Сьогодні планується продовження евакуації населення з найнебезбечних місць області. Гуманітарна допомога направляться в усі 7 районів Київщини.

Раніше ми повідомляли, що університет у Переяславі відновив навчання. Поки що в дистанційному форматі.

Нагору