ЖИТТЯ

Погода на 16 березня: у Переяславі буде сонячно

У вирі війни ми забуваємо навіть стежити за погодою. Так і справжню весну прогавити можна. Ми цього не допустимо.

У середу, 16 березня, у Переяславі протягом дня буде сонячно. Вночі на небі можна буде побачити зірки. Найхолодніше буде вранці та вночі – 5 градусів морозу. Температура повітря вдень – 2 градуси тепла. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Протягом дня на дорогах буде сухо. Швидкість вітру – 4-7 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 47 та 87 відсотками протягом доби. Тривалість дня 16 березня – 11 годин 54 хвилини. Завтра день стане на чотири хвилини довшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 6:06 а захід – о 18:00.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1937 році – 13,7 градуса тепла, а найнижчу в 1942-му – 18 градусів морозу.

Народні прикмети:

16 березня вшановують пам’ять протоієрея Петра Турчанинова. У минулі часи помітили: яка середина березня – таке і літо. У селян була традиція обходити навхрест поле, тим самим вказували, що сонцю ніколи відпочивати, потрібно і вологу вести, сніжицею поле поїти. З цього дня для городників розпочинається підготовка картоплі на посадку.

Нагору