ЖИТТЯ

Як живуть музеї Переяслава під час війни

З початком війни в Україні припинили роботу багато закладів, зокрема і культурних. Люди здебільшого зайнялись волонтерством, допомогою ЗСУ і теробороні.

Переяслав відомий своїми музеями. В умовах воєнного стану вони тимчасово зачинені, але працівники заповідника тепер активно займаються іншими питаннями і потребами. Про це Інформатору розповів генеральний директор НІЕЗ “Переяслав” Олексій Лукашевич.

– Після військового вторгення рф на територію України, музеї відповідно до настанов Міністерства культури та інформаційної політики розпочали діяльність згідно з обставинами, у які ми потрапили. Наразі у Переяславі всі музеї зачинені, а працівники займаються підтриманням життєдіяльності їх. Всі отримують заробітну плату, але з певними врегулюваннями.

Також працівники допомагають нашим військовикам. У перші дні війни ми зв’язались із представниками міськради, дізнались, яка допомога потрібна, і знайшли матеріал, щоб виготовити необхідну кількість протитанкових їжаків. Нещодавно працівники заповідника перерахували ЗСУ 288 тисяч 375 гривень 75 копійок, – пояснив Лукашевич.

Раніше ми повідомляли, що робити, якщо під час комендантської години виникла невідкладна потреба.

Нагору