ЖИТТЯ

Яка ситуація у Київській області: 19 березня, 9:30

На території України тривають бойові дії. Яка зараз ситуація у Київській області?

Оперативну ситуацію у Київській області повідомляє Інформатор, посилаючись на сайт КОДА. 19 березня станом на 9:30 вона така:

Білоцерківський район. Ситуація контрольована в усіх територіальних громадах району. За ніч декілька разів лунали сигнали повітряної тривоги. Обстрілів не зафіксовано. Ніч минула відносно спокійно. Район продовжує роботу з нарощування оборони. Сили територіальної оборони – у підвищеній боєготовності. Формуються екіпажі для вивезення цивільного населення з найгарячіших точок області. У громади району надходить гуманітарна допомога.

Бориспільський район. Об’єкти критичної інфраструктури працюють у звичному режимі, ситуація стабільна. Ніч минула спокійно, обстрілів не зафіксовано, хоча сигнали повітряної тривоги лунали декілька разів. Ситуація у Бориспільській, Переяславській, Яготинській, Вороньківській, Гірській, Дівичківській, Золочівській, Пристоличній, Студениківській, Ташанській, Циблівській ТГ контрольована.

Сили оборони – у підвищеній боєготовності. Триває боротьба з ДРГ супротивника. Постійно здійснюється патрулювання та охорона об’єктів критичної інфраструктури. Режим воєнного часу та умови комендантського часу забезпечуються належним чином. Здійснюється огляд будівель, доріг, природніх об’єктів на предмет наявності ворожих позначок або інших невідомих позначень. Укріплюються вузли оборони та блокпости.

Бучанський район. У більшості громад ситуація напружена. У Макарівській ТГ немає водопостачання, газу, електрики, зв’язку. Селище під контролем ЗСУ, але постійно під обстрілом ворога.

  • Бородянська громада – переміщення ворога.
  • Немішаєвська громада – ворог окопався. Інфраструктура зруйнувана, зв’язку практично немає.
  • Бучанська громада – ворог окопався. Інфраструктура зруйнована.
  • Гостомельська громада – переміщення військової техніки ворога, вночі був бій.
  • Дмитрівська громада – частиною громади переміщається ворог, частково немає світла. Інфраструктура зруйнована.
  • В Ірпені – бої. ЗСУ контролює 70% міста.

Вночі велися обстріли в районі Ірпеня, Бучі, Гостомеля, Мощуна. Ворог окопується, намагається перегрупуватися, зводить оборонні фортифікації. Коцюбинська, Пісківська, Вишнівська, Борщагівська та Білогородська громади працюють у штатному режимі.

Броварський район. Ніч з 18 на 19 березня минула спокійно. Наявність ворожої техніки спостерігається у населених пунктах Баришівської, Калитянської, Великодимерської та Калинівської громад. Ворог маневрує, змінює позиції, намагається поповнити втрати та укріпитися. Ситуація у Березанській, Броварській, Згурівській та Зазимській громадах без змін, контрольована.

Об’єкти критичної інфраструктури працюють у звичному режимі. Район готується до евакуаціїї цивільного населення та доставки гуманітарного вантажу.

Вишгородський район. Ситуація залишається напруженою, але контрольованою. У Вишгородській, Петрівській та Пірнівській громадах населенню надається необхідна допомога, здійснюється патрулювання вулиць. Внаслідок обстрілу сталося загоряння на сміттєзвалищі поблизу Нових Петрівців. В окупованих Іванківській, Димерській та Поліській громадах гуманітарна катастрофа, немає зв’язку, електропостачання, продуктів харчування та ліків. Триває евакуація людей з окупованої Димерської громади. Славутич повністю ізольований. Є потреба в продуктах харчування та медикаментах.

Обухівський район. Вся територія перебуває під контролем Обухівської районної військової адміністрації. Всі об’єкти критичної інфраструктури на території громад району працюють у звичайному режимі. Ситуація стабільна, контрольована. Магазини, аптеки працюють у звичайному режимі з урахуванням обмежень комендантського часу, недостатньо деяких продуктів. На АЗС мало пального, утворюються черги. У Васильківській громаді є постійні загрози ракетного удару. Укріплюються оборонні позиції, територіальна оборона у підвищенній бойовій готовності. Йде відпрацювання ДРГ супротивника.

Фастівський район. Вся територія перебуває під контролем Фастівської районної військової адміністрації. Всі об’єкти критичної інфраструктури на території громад району працюють у звичайному режимі. Ситуація стабільно контрольована. На деяких АЗС немає пального. Фастівська міська територіальна громада приймає біженців та надає допомогу в розміщенні їх. Лікарні приймають поранених. Триває постійна робота з укріплення району.

Також варто знати:

  • Найбільш небезпечними напрямками залишаються Житомирська траса, Буча – Ірпінь – Гостомель, Немішаєве, Дмитрівська громада, Макарівська громада, Мощун, північ Вишгородського району.
  • Ворог постійно переміщує техніку, намагається закріпитися, будує фортифікаційні споруди. При цьому загарбник хоче налагодити логістику та поповнити особистий склад.
  • Йде неприцільний, хаотичний обстріл житлових масивів та інфраструктури населених пунктів поблизу столиці.
  • Постійні тривоги можливого авіанальоту та ракетних ударів майже у всій області.
  • Сьогодні планується продовження евакуації цивільного населення з найнебезбечних місць області. Гуманітарна допомога направляться в усі 7 районів Київщини.

Нагадуємо, ми підготували докладну інструкцію для громадян, блогерів та ЗМІ щодо того, яку інформацію можна і не можна публікувати під час воєнного стану.

Нагору