Переяслав Перейти на сайт

Яка ситуація у Київській області: 20 березня, 11:30

На території України тривають бойові дії. Яка зараз ситуація у Київській області?

Оперативну ситуацію у Київській області повідомляє Інформатор, посилаючись на сайт КОДА. 20 березня станом на 11:30 вона така:

Білоцерківський район. Ситуація контрольована в усіх територіальних громадах району. За ніч декілька разів лунав сигнал повітряної тривоги. Обстрілів не зафіксовано. Формуються екіпажі для вивезення цивільного населення з найгарячіших точок області. У громади району надходить гуманітарна допомога.

Бориспільський район. Об’єкти критичної інфраструктури працюють у звичному режимі, ситуація стабільна. Ніч минула спокійно, обстрілів не зафіксовано, хоча сигнал повітряної тривоги лунав декілька разів. Ситуація в Бориспільській, Переяславській, Яготинській, Вороньківській, Гірській, Дівичківській, Золочівській, Пристоличній, Студениківській, Ташанській, Циблівській ТГ контрольована.

Бучанський район. Ситуація без істотних змін. У Макарівській ТГ немає водопостачання, газу, електрики, зв’язку. Селище під контролем ЗСУ, але постійно під обстрілом ворога.

Броварський район. Ніч з 19 на 20 березня минула спокійно. Наявність ворожої техніки спостерігається у населених пунктах Баришівської, Калитянської, Великодимерської та Калинівської громад. Від газопостачання відключені населені пункти Великодимерської та Калитянської громад. Проводяться ремонтні роботи.

19 березня у Броварському районі проводилася евакуація населення за двома гуманітарними коридорами.

Вишгородський район. Ситуація залишається напруженою, але контрольованою. У Вишгородській, Петрівській та Пірнівській громадах населенню надають необхідну допомогу, здійснюється патрулювання вулиць. Ворог з РСЗВ “Град” обстріляв с. Нові Петрівці Петрівської громади.

В окупованих Іванківській, Димерській та Поліській громадах гуманітарна катастрофа, немає зв’язку, електропостачання, продуктів харчування та ліків. Триває евакуація людей з окупованої Димерської громади. Славутич повністю ізольований. Є потреба в продуктах харчування та медикаментах.

Обухівський район. Вся територія перебуває під контролем Обухівської районної військової адміністрації. Всі об’єкти критичної інфраструктури на території громад району працюють у звичайному режимі. Ситуація стабільна, контрольована.

Фастівський район. Всі об’єкти критичної інфраструктури на території громад району працюють у звичайному режимі. Ситуація стабільно контрольована. На АЗС немає пального. Фастівська міська територіальна громада приймає біженців та надає допомогу в розміщенні їх. Лікарні приймають поранених.

В усіх районах триває робота з нарощування оборони. Сили територіальної оборони – в підвищеній боєготовності. Зміцнюються блокпости, зводяться фортифікаційні оборонні споруди. Йде боротьба з диверсантами.

Також варто знати:

Раніше ми повідомляли, що у Переяславі збирають допомогу нашим військовикам. Що потрібне 20 березня, дізнавайтесь тут.