ЖИТТЯ

Люди, які прихистили біженців, отримуватимуть виплати від держави

Багато українців вимушені покинути свої домівки через війну. Небайдужі люди допомагають їм прихистком. Ті, хто це робить безкорисливо, щомісяця отримуватимуть виплати з бюджету.

За дорученням Президента України Уряд розробив соціальний пакет для підтримки внутрішньо переміщених осіб та тим, хто їм допомагає. Власники житла, які безкоштовно прихистили внутрішньо переміщених осіб, отримають гарантовану державну підтримку в розмірі близько 450 гривень на місяць за кожну прийняту особу (незалежно від віку) для компенсації витрат на комунальні послуги Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на сайт Кабміну. 

Алгоритм дій для отримання компенсації: 

  1. Люди, які мають житло та готові дати прихисток внутрішньо переміщеним особам, повинні повідомити місцеву владу про готовність прийняти у себе переселенців.

Для цього необхідно звернутися до органу місцевого самоврядування із заявою та надати необхідну інформацію. Також цю інформацію можна надати через веб-сайт Прихисток, а надалі це можна буде зробити й через застосунок “Дія”.

Органи місцевого самоврядування почнуть формувати реєстр житлового фонду, доступного для розміщення. Це дозволить розмістити якомога більше людей. Важливо те, що розселення у житлі буде відбуватись лише за згодою власників житла, які погодились надати прихисток.

  1. Щомісячно власники житла, які безкоштовно прийняли у своїх домівках переміщених осіб, отримуватимуть виплату з бюджету через органи місцевого самоврядування.

Раніше ми повідомляли, що цивільним у Переяславі заборонили їздити до лісу та користуватися відеореєстраторами. 

Нагору