ЖИТТЯ

Про це знатиме весь світ: українці можуть розповісти свою історію на платформі #МояВійна

Історії українців, які побачили війну, збирають на платформі #МояВійна. Їх перекладуть для усіх країн світу.

В Україні запустили міжнародну платформу #МояВійна. На ній кожен може розповісти свою історію війни, яка буде перекладена різними мовами світу. Це зроблять для того, щоб її прочитали та побачили якомога більше людей. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на сайт Міністерства культури та інформаційної політики України.

Платформу спільно запустили Міністерство культури та інформаційної політики України, Асоціація інноваційної та цифрової освіти і компанія “Totonis”.

Історії можна підкріплювати відео та фотографіями, які підтверджують військові злочини армії рф. Надіслані матеріли проходитимуть обов’язкову модерацію, щоб уникнути участі в ньому провокаторів, ботів, закликів, що виходять за рамки етичних норм.

– Наразі свідками війни вже стали мільйони українців. Кожна з їхніх історій — вкрай важлива і має бути задокументована. Бо та реальність, з якою зараз стикаються жителі України є не тільки доказом агресії рф, а й доказом злочинів кремля проти людства та гуманності. Зараз ми перебуваємо на передовій, і захищаємо не тільки нашу країну, а й весь цивілізований світ, кожного громадянина демократичних країн. Ми повинні поділитись зі світом тим, що переживаємо та відчуваємо. Кожна історія українців має бути почута, –  зазначив Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Нагадуємо, що багато студентів втратили можливість навчатись через війну. Університет Переяслава пропонує безкоштовно користуватися своїми послугами.

Нагору