ЖИТТЯ

Яка ситуація у Київській області: 23 березня, 10:30

На території України тривають бойові дії. Яка зараз ситуація у Київській області?

Оперативну ситуацію у Київській області повідомляє Інформатор, посилаючись на сайт КОДА. 23 березня станом на 10:30 вона така:

Білоцерківський район. Ніч минула спокійно. Було декілька сигналів повітряної тривоги. Обстрілів не зафіксовано. Ситуація контрольована в усіх територіальних громадах. Планується робота гуманітарного коридору Біла Цервка-Бородянка.

Бориспільський район. Ніч минула спокійно, обстрілів не зафіксовано, хоча сигнал повітряної тривоги лунав декілька разів. Ситуація в Бориспільській, Переяславській, Яготинській, Вороньківській, Гірській, Дівичківській, Золочівській, Пристоличній, Студениківській, Ташанській, Циблівській ТГ контрольована.

Бучанський район. Макарівська, Бучанська, Ірпінська, Дмитрівська громади залишаються під постійним обстрілом ворога. Багато сіл в окупації, що наближає гуманітарну катастрофу. У населення не залишається продуктів, медикаментів, гігієнічних товарів, дитячого харчування. Триває викрадення автомобілів та особистого майна мирного населення окупантами. У мирних жителів забирають телефони, одяг, продукти. Постійно ведуться бої на житомирській трасі. Ворог проводить повітряну розвідку.

  • Немішаєвська громада – ворог окопався, інфраструктура зруйнувана, зв’язку практично немає.
  • Бучанська громада – ворог окопався, інфраструктура зруйнована. Постійні обстріли.
  • Гостомельська громада – переміщення технікою ворога, йшов бій. Інфраструктура зруйнована.
  • Ірпінська громада – в Ірпені бій. ЗСУ покращило свої позиції та контролює 80% міста. Інфраструктура зруйнована. Постійні обстріли.
  • Коцюбинська, Білогородська, Вишнева, Борщагівська громади під контролем місцевих органів влади.

Броварський район. Ніч з 22 на 23 березня минула спокійно. У населених пунктах Баришівської, Калитянської, Великодимерської та Калинівської громад спостерігається наявність ворожої техніки. У результаті бойових дій на території цих громад завдано значних ушкоджень інфраструктурі та житловому фонду. Внаслідок ворожих обстрілів є багато пошкоджених будинків місцевих жителів. Періодично чути постріли. Ситуація в цій частині району залишається напруженою.

Ситуація в Березанській, Броварській, Згурівській та Зазимській громадах без змін, контрольована. Об’єкти критичної інфраструктури працюють у звичному режимі. Готуються декілька гуманітарних коридорів з Богданівки, Великої Димерки, Світильні.

Вишгородський район. Ситуація в районі залишається напруженою, але контрольованою. У Вишгородській, Петрівській та Пірнівській громадах населенню надається необхідна допомога, здійснюється патрулювання вулиць.

В окупованих Іванківській, Димерській та Поліській громадах гуманітарна катастрофа, немає зв’язку, електропостачання, продуктів харчування та ліків. Триває евакуація людей з окупованої Димерської громади. Славутич повністю ізольований. Є потреба в продуктах харчування та медикаментах, пальному.

Обухівський район. Уся територія перебуває під контролем Обухівської районної військової адміністрації. Усі об’єкти критичної інфраструктури на території громад району працюють у звичайному режимі. Ситуація стабільна, контрольована.

Фастівський район. Всі об’єкти критичної інфраструктури на території громад працюють у звичайному режимі. Ситуація стабільна та контрольована. На деяких АЗС немає пального. Фастівська територіальна громада приймає біженців та надає допомогу в розміщенні їх. Лікарні приймають поранених.

У восьми громадах Фастівського району проводиться дистанційне навчання. За отриманими даними с. Ясногородка обстріляна установками залпового вогню “Град”. Є руйнування приватного сектору. Інформація уточнюється. В усіх районах триває робота з нарощування оборони. Сили територіальної оборони – в підвищеній боєготовності. Зміцнюються блокпости, зводяться фортифікаційні оборонні споруди. Йде боротьба з диверсантами.

Також варто знати:

  • У зв’язку з відсутністю успіхів у війні ворог перейшов до тотального знищення об’єктів критичної інфраструктури. Продовжує здійснювати артилерійські обстріли та завдавати ракетно-бомбових ударів по житлових кварталах населених пунктів, історичних пам’ятках архітектури, школах, лікарнях та цивільних промислових виробництвах.
  • У містах та селах, що чинять мирний опір військам окупантів, ті вдаються до мародерства, насильства стосовно населення.
  • Основним завданням ворога залишається оточення/захоплення міста Київ з північного та північно-західного напрямків. Тож ворог продовжує невдалі спроби форсування р. Ірпінь. Ворожі угруповування намагаються проводити ротацію та доукомплектацію складу.
  • Найбільш небезпечними напрямками залишаються житомирська траса, Буча – Ірпінь – Гостомель, Немішаєве, Дмитрівська громада, Макарівська громада, північ Вишгородського району, території деяких населених пунктів Баришівської, Калитянської, Великодимерської та Калинівської територіальних громад Броварського району.
  • Збройні Сили України та інші складові Сил оборони змогли покращити позиції в Ірпені, Макарові та с. Мощун.
  • Протягом 22 березня зафіксовано більше 20 обстрілів російськими військами житлових масивів та соціальної інфраструктури. Найбільші руйнування у Бучанському (Ірпінська, Бучанська, Макарівська, Бородянська, Дмитрівська громади), Броварському (Великодимерська громада), Вишгородському (Димерська, Іванківська громади), Фастівському районах (с. Ясногородка).
  • Радіаційна ситуація на Київщині стабільна.

Нагадаємо, що у Переяславі збирають допомогу нашим військовикам. Що потрібне 23 березня, дізнавайтесь тут. 

Нагору