ЖИТТЯ

Яка ситуація у Київській області: 25 березня, 10:30

На території України тривають бойові дії. Яка ситуація у Київській області станом на 25 березня?

Оперативну ситуацію у Київській області повідомляє Інформатор, посилаючись на сайт КОДА. 25 березня станом на 10:30 вона така:

Білоцерківський район. Ніч пройшла спокійно. Декілька сигналів повітряної тривоги. Обстрілів на території району не зафіксовано. Ситуація контрольована в усіх територіальних громадах.

Бориспільський район. Ніч пройшла спокійно, обстрілів не зафіксовано, хоча сигнал повітряної тривоги лунав декілька разів. Ситуація в Бориспільській, Переяславській, Яготинській міських, Вороньківській, Гірській, Дівичківській, Золочівській, Пристоличній, Студениківській, Ташанській, Циблівськійсільських ОТГ контрольована. У районі постійно здійснюється патрулювання та охорона об’єктів критичної інфраструктури. Режим воєнного часу та умови комендантського часу забезпечуються належним чином. Постійно здійснюється огляд будівель, доріг, природних об’єктів на предмет наявності ворожих позначок або інших невідомих позначень.

Бучаський район. Макарівська, Бучанська, Ірпінська, Дмитрівська громади залишаються під постійним обстрілом ворога. Багато сіл в окупації, що наближує гуманітарну катастрофу. Постійно ведуться бої на Житомирській трасі. Ворог проводить повітряну розвідку.

  • Немішаєвська громада – ворог окопався, інфраструктура зруйнована, зв’язку практично немає.
  • Бучанська громада – ворог окопався, інфраструктура зруйнована. Постійні обстріли.
  • Гостомельська громада – переміщення технікою ворога, йшов бій. Інфраструктура зруйнована.
  • Ірпінська громада – в Ірпені бій. ЗСУ покращило свої позиції та контролює 85% міста. Інфраструктура зруйнована. Постійні обстріли.
  • Коцюбинська громада, Білогородська, Вишнева, Борщагівська громади під контролем місцевих органів влади.

Броварський район. Ніч з 24 на 25 березня минула спокійно. У населених пунктах Баришівської, Калитянської, Великодимерської та Калинівської територіальних громад спостерігається присутність ворожої техніки. У результаті бойових дій на території цих громад завдано значних ушкоджень інфраструктурі та житловому фонду. Внаслідок ворожих обстрілів є багато пошкоджених будинків місцевих мешканців. Періодично чутно постріли. Ситуація в цій частині району залишається напруженою. Ситуація в Березанській, Броварській, Згурівській та Зазимській громадах без змін, контрольована. Об’єкти критичної інфраструктури працюють у звичному режимі. Проводилася евакуація населення за трьома гуманітарними коридорами. А саме – вивезення мешканців населених пунктів таких, як Велика Димерка, Богданівка та Бервиця. Загалом, за всіма маршрутами було евакуйовано 509 осіб, серед них 44 дитини.

Вишгородський район. Ситуація в районі залишається напружена, але контрольована. У Вишгородській, Петрівській та Пірнівській територіальних громадах населенню надається необхідна допомога, здійснюється патрулювання вулиць. В окупованих Іванківській, Димерській та Поліській територіальних громадах гуманітарна катастрофа, відсутній зв’язок, електропостачання, продукти харчування та ліки. Продовжується евакуація людей з окупованої Димерської громади. Славутич повністю ізольований. Є потреба в продуктах харчування та медикаментах, пальному. Ворог знаходиться в 1,5 км від міста.

Обухівський район. Уся територія Обухівського району перебуває під контролем Обухівської районної військової адміністрації. Усі об’єкти критичної інфраструктури на території громад району працюють у звичайному режимі. Ситуація стабільна, контрольована. Васильківська територіальна громада – комендантська година запроваджена з 20.00 23.03.2022 по 14.00 25.03.2022

Фастівський район. У районі всі об’єкти критичної інфраструктури на території громад працюють у звичайному режимі. Ситуація стабільна та контрольована. На частині АЗС відсутнє пальне. Фастівська міська територіальна громада приймає біженців та надає допомогу в їх розміщенні. Лікарні приймають поранених. У 9 громадах Фастівського району проводиться дистанційне навчання. У Калинівці внаслідок обстрілу російських військ сталося влучання боєприпасів в нафтобазу з подальшим загорянням. Загрози розповсюдження пожежі за межі нафтобази немає.

Також варто знати:

  • В усіх районах продовжується робота з нарощування оборони. Сили територіальної оборони – в підвищеній боєготовності. Зміцнюються блокпости, зводяться фортифікаційні оборонні споруди. Йде боротьба з диверсантами.
  • Залишаються знеструмленими в результаті обстрілів електромереж 499 населених пунктів, 156742 споживачів. Протягом минулої доби включено електропостачання 62 населених пунктів. Відновлено електропостачання 12 414 споживачам. Аварійно-відновлювальні роботи в області продовжуються, щойно бригади отримують можливість їх безпечно виконувати.
  • Наразі без газопостачання 68 населених пунктів Бучанського, Вишгородського, Броварського, Фастівського районів. Всього відключено 130 590 абонентів.
  • Загалом відновлено газопостачання у чотирьох населених пунктах: Зозулі (Васильківська ТГ), Дзвінкове (Боярська ТГ), Любимівка (ДмитрівськаТГ) та Ясногородка (Бишівської ТГ) для 372 споживачів.
  • За добу працівники ДСНС виїжджали на ліквідацію 34 пожеж (6 – в житловому секторі, 5 – на підприємстві, 22 – трав’яний настил).
  • Більше 20 загорянь приватних будинків по різним адресам в Ірпені та селах Горенка, Романівка, Петропавлівська Борщагівка Бучанського району, Нові Петрівці в Вишгородському районі, селі Лук’янівка Броварського району внаслідок обстрілів ворога. Техніка до гасіння не залучалась. Ведуться активні бойові дії.
  • За минулу добу на спецлінію “102” та чергову частину Головного управління надійшло 70 заяв та повідомлень громадян про підпал, вибух, замінування, пов’язаних безпосередньо з російською агресією. Всього за весь час війни надійшло 3 398 заяв. Найбільша кількість повідомлень надходять з Броварського, Бучанського та Вишгородського районів.

Нагадуємо, що діти переселенців можуть навчатися у школах Переяславської громади. Детальніше про це читайте за посиланням.

Нагору