ЖИТТЯ

Яка ситуація у Київській області: 26 березня, 10:00

На території України тривають бойові дії. Яка зараз ситуація у Київській області?

Оперативну ситуацію у Київській області повідомляє Інформатор, посилаючись на сайт КОДА. 26 березня станом на 10:00 вона така:

Білоцерківський район. Ніч минула спокійно. Було декілька сигналів повітряної тривоги. Обстрілів на території району не зафіксовано. Ситуація контрольована в усіх територіальних громадах. Формуються колони автобусів для відправки в тимчасово окуповані території для евакуації цивільного населення.

Бориспільський район. Ніч минула спокійно, обстрілів не зафіксовано, хоча сигнал повітряної тривоги лунав декілька разів. Ситуація в Бориспільській, Переяславській, Яготинській, Вороньківській, Гірській, Дівичківській, Золочівській, Пристоличній, Студениківській, Ташанській, Циблівській ТГ контрольована. Постійно здійснюється огляд будівель, доріг, природних об’єктів на предмет наявності ворожих позначок або інших невідомих позначень.

Бучанський район. Ситуація підконтрольна, але у більшості громадах напружена.

  • Макарівська ТГ – зв’язку, води, газу, електрики немає. Селище під контролем ЗСУ, але постійно під обстрілом.
  • Бородянська ТГ – переміщення ворога, заблокована, зруйнована інфраструктура.
  • Немішаєвська ТГ – ворог окопався, інфраструктура зруйнована, зв’язку практично немає.
  • Бучанська ТГ – ворог окопався, інфраструктура зруйнована.
  • Гостомельська ТГ – переміщення технікою ворога, йшов бій. Інфраструктура зруйнована.
  • Ірпінська ТГ – в Ірпень бій. ЗСУ контролює 85% міста. Інфраструктура зруйнована. Постійні обстріли.
  • Дмитрівська ТГ – частиною громади переміщається ворог, частково немає світла.
  • Білогородська ТГ – були вечірні обстріли з “Градів” та ракетні удари.
  • Борщагівська ТГ – немає світло в декількох кварталах.
  • Коцюбинська, Пісківська та Вишнівська ТГ – працюють в штатному режимі.

Броварський район. Ніч з 25 на 26 березня минула спокійно. У населених пунктах Баришівської, Калитянської та Великодимерської громад спостерігається наявність незначної кількості ворожої техніки. У результаті бойових дій на території цих громад завдано значних ушкоджень інфраструктурі та житловому фонду. Внаслідок ворожих обстрілів є багато пошкоджених будинків місцевих жителів. Періодично чути постріли. Ситуація в цій частині району залишається ще напруженою. Залишаються відключеними від газопостачання деякі населені пункти Великодимерської та Калитянської громад. У зв’язку з наявністю ворожого війська на цих територіях ремонтні роботи призупинені. 25 березня о 18:17 внаслідок ворожого обстрілу відключилася повітряна лінія 35 кВ, що призвело до знеструмлення. 10 населених пунктів без електропостачання (600 точок обліку без напруги).

Ситуація у Березанській, Броварській, Згурівській та Зазимській громадах без змін. Станом на сьогодні в загальноосвітніх навчальних закладах територіальних громад району на дистанційному навчанні перебувають здобувачі освіти Броварської, Згурівської та Зазимської громад. У навчальних закладах Березанської, Баришівської та Калинівської громад призупинене навчання. Наразі на канікулах перебувають учні Калитянської ЗОШ. Великодимерська громада тимчасово окупована.

Вишгородський район. Ситуація в районі залишається напруженою, але контрольованою. Вишгородська, Петрівська та Пірнівська ТГ без змін, населенню надається необхідна допомога, здійснюється патрулювання вулиць. Триває робота з укріплення обороноздатності району. В окупованих Іванківській, Димерській та Поліській ТГ гуманітарна катастрофа, немає зв’язку, електропостачання, продуктів харчування та ліків. Планується продовження евакуації населення з Димерської громади та завезення туди продуктів харчування і ліків.

Славутич повністю ізольований. Є потреба в продуктах харчування, пальному та медикаментах. Зранку російські загарбники вторглися в місто та захопили міську лікарню. Жителі вийшли на проукраїнський мітинг з національною символікою. Вони збираються на головній площі та скандують: “Славутич – це Україна”, “Слава Україні”.  Розгорнули великий державний прапор. Окупанти відкрили вогонь в повітря. Кидають світлозвукові гранати у натовп. Але жителі не розходяться, навпаки їх стає більше. Люди почали рух до лікарні, яку захопили орки. За останньою інформацією мера міста Юрія Фомічова викрадений загарбники. Міська рада у повному складі продовжує свою роботу.

Обухівський район. Уся територія перебуває під контролем Обухівської  районної військової адміністрації. Усі об’єкти критичної інфраструктури на території громад району працюють у звичайному режимі. Ситуація стабільна, контрольована.

Фастівський район. У районі всі об’єкти критичної інфраструктури на території громад працюють у звичайному режимі. Ситуація стабільна та контрольована. На деяких АЗС немає пального. Фастівська територіальна громада приймає біженців та надає допомогу в розміщенні їх. Лікарні приймають поранених. У 9 громадах Фастівського району проводиться дистанційне навчання. Внаслідок обстрілу села Крячки сталося займання нафтобази KLO.

Також варто знати:

  • Залишаються знеструмленими в результаті обстрілів електромереж 509 населених пунктів, 156467 споживачів. Протягом минулої доби увімкнули електропостачання у 15 населених пунктах. Відновлено електропостачання 8469 споживачам.
  • Наразі без газопостачання 68 населених пунктів Бучанського, Вишгородського, Броварського, Фастівського районів. Всього відключено 130590 абонентів. Загалом відновлено газопостачання у чотирьох населених пунктах: Зозулі (Васильківська ТГ), Дзвінкове (Боярська ТГ), Любимівка (Дмитрівська ТГ) та Ясногородка (Бишівська ТГ) для 372 споживачів.
  • За добу працівники ДСНС виїжджали на ліквідацію 34 пожеж (6 – в житловому секторі, 5 – на підприємствах, 22 – трав’яний настил).
  • За добу виявлено 10 вибухонебезпечних предметів, знешкоджено 5 вибухонебезпечних предметів.
  • За минулу добу на спецлінію “102” та чергову частину Головного управління надійшло 84 заяви та повідомлення громадян про підпал, вибух, замінування, пов’язаних безпосередньо з російською агресією. Всього за весь час війни надійшло 3482 заяви. Найбільша кількість повідомлень надходять з Броварського, Бучанського та Вишгородського районів.

Нагадуємо, що сьогодні комендантська година розпочнеться о 20:00. Але триватиме вона аж півтори доби. Деталі – за посиланням.

Нагору