ЖИТТЯ

Яка ситуація у Київській області: 30 березня, 10:00

На території України тривають бойові дії. Яка зараз ситуація у Київській області?

Оперативну ситуацію у Київській області повідомляє Інформатор, посилаючись на сайт КОДА. 30 березня станом на 10:00 вона така:

Білоцерківський, Бориспільський, Обухівський, Фастівський райони. Ситуація контрольована. Ніч пройшла спокійно. Кілька разів лунали сигнали повітряної тривоги. Надзвичайних подій не зафіксовано. Триває постійна робота з приймання, зберігання та направлення гуманітарних вантажів. Налагоджений освітній процес дистанційно. Підприємства агропромислового комплексу проводять весняно-польові роботи.

Бучанський район. Ситуація підконтрольна, але в більшості громадах напружена.

  • Макарівська ТГ – зв’язку, води, газу, електрики немає. Селище під контролем ЗСУ, але постійно під обстрілом.
  • Бородянська ТГ – переміщення ворога, заблокована, зі зруйнованою інфраструктурою.
  • Немішаївська ТГ – ворог окопався, інфраструктура зруйнована, зв’язку практично немає.
  • Бучанська ТГ – ворог окопався, інфраструктура зруйнована.
  • Гостомельська ТГ – переміщення техніки ворога, йшов бій. Інфраструктура зруйнована.
  • Ірпінська ТГ – У Ірпені бій. ЗСУ контролює місто. Інфраструктура зруйнована. Постійні обстріли.
  • Дмитрівська ТГ – частиною громади переміщується ворог, частково немає світла.
  • Білогородська ТГ – частково немає світла.
  • Борщагівська, Вишнівська, Коцюбинська, Пісківська громади – в штатному режимі.

Броварський район. Ніч з 29 на 30 березня минула спокійно. У деяких населених пунктах Баришівської, Калитянської та Великодимерської територіальних громад продовжується присутність незначної кількості ворожої техніки. У результаті бойових дій на території цих громад завдано значних ушкоджень інфраструктурі та житловому фонду. Внаслідок ворожих обстрілів є багато пошкоджених будинків місцевих мешканців. Ситуація в даній частині району залишається напруженою. Станом на сьогодні загарбницькі війська проводять перегрупування, концентрують техніку в населених пунктах та лісах, щоб запобігти її пошкодженню. Підрозділи ЗСУ продовжують вести оборонні дії та здійснюють успішні контратаки на окремих територіях району. Ситуація в Березанській, Броварській міських, Згурівській, селищній та Зазимській сільській громадах, без змін, контрольована.

Вишгородський район. Ситуація в районі залишається напружена, але контрольована.

Вишгородська, Петрівська та Пірнівска громади – без змін, населенню надається необхідна допомога, здійснюється патрулювання вулиць. Продовжується робота з укріплення обороноздатності району. В окупованих Іванківській, Димерській та Поліській ТГ – гуманітарна катастрофа, відсутній зв’язок, електропостачання, продукти харчування та ліки. Планується продовження евакуації населення з Димерської громади та завезення туди продуктів харчування і медикаментів. Славутич повністю ізольований. Є потреба в продуктах харчування, пальному та медикаментах. Ворог знаходиться на в’їзді до міста. Планується евакуація людей.

Також варто знати:

  • Найбільш небезпечними напрямками залишаються населені пункти вздовж Житомирської траси, Буча – Ворзель – Гостомель, Немішаєве, Дмитрівська громада, Макарівська громада, північ Вишгородського району. Території деяких населених пунктів Баришівської, Калитнянської, Великодимерської територіальних громад Броварського району. Ворог постійно переміщує техніку, намагається перегрупуватися.
  • За 29 березня зафіксовано понад 30 обстрілів російськими військами житлових масивів та соціальної інфраструктури Київщини. Найбільші руйнування внаслідок обстрілу в Бучанському (Ірпінська, Бучанська, Макарівська, Бородянська, Дмитрівська громади), Броварському (Великодимерська громада), Вишгородському районах (Димерська, Іванківська громади).
  • Руйнування зафіксовано у 34 з 69 територіальних громад Київської області, що складає 49,2 %. Критичних руйнувань завдано у Бучанській, Ірпінській, Гостомельській, Бородянській, Макарівській, Великодимерській ТГ.
  • Сьогодні евакуація цивільного населення гуманітарними коридорами в Київській області проводитися не буде. Немає погоджених маршрутів.

Раніше ми повідомляли, що у Переяславі збирають допомогу нашим військовикам. Що потрібне 30 березня дізнавайтесь тут.

Нагору