ЖИТТЯ

Скарги людей, столичні обмеження та опалювальний сезон: чим жив Переяслав рік тому

Яким був Переяслав цього дня рівно рік тому? Про що ми турбувалися та чому раділи?

Понад місяць триває повномасштабна війна, а ми, здається, вже починаємо забувати, що таке звичайне життя. Те, що було до 24 лютого, видається таким нереальним і простим. Пропонуємо вам згадати, чим жив Переяслав рівно рік тому – 31 березня 2021-го. Найпростіше це зробити, переглянувши публікації Інформатора за цей день.

Опалювальний сезон у Переяславі припиниться вже завтра. З 1 квітня 2021 року теплопостачання у Переяславі припинили. Опалювальний період починається, коли протягом трьох діб середньодобова температура повітря становить нижче +8 градусів, а припиняється, якщо протягом трьох діб поспіль середня температура перевищує 8 градусів тепла.

Громадський транспорт тільки за перепустками, школи та садочки зачинені: які обмеження будуть в Києві. Рік тому мер Києва Віталій Кличко повідомив, що у столиці з 5 квітня діятимуть нові карантинні обмеження. Вони мали тривати щонайменше до 16 квітня. До обмежень зокрема увійшло таке: зачинилися всі школи і дитячі садочки; увесь громадський транспорт (і наземний, і підземне метро) працював за спеціальними перепустками пасажирів. Тобто винятково для перевезень працівників підприємств критичної інфраструктури; керівники установ, підприємств, закладів відправили співробітників на дистанційну роботу. Або, кому можливо, надали відпустки; заклади громадського харчування працювали тільки на винос чи доставку; продуктові ярмарки припинили роботу.

Що потрібно змінити в Переяславі: відповідають жителі міста. Рік тому журналісти Інформатора поспілкувався з містянами, які поділилися думками щодо змін, яких Переяслав потребував найбільше. Вони розказали про ситуацію зі сміттям, поскаржилися на стан доріг і наголосили на відсутності якісних дитячих майданчиків.

Пам’ятайте, що скоро ми повернемося до звичного життя. Знову турбуватимемося через дрібниці. Знову радітимемо маленьким перемогам. Разом відбудовуватимемо країну. І ніколи не забудемо того, що проживаємо зараз.

Нагору